Πολάκης για τα αναδρομικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ !

 

Παύλος Πολάκης

Το Υπ. Υγείας ολοκλήρωσε την απαιτούμενη προεργασία προκειμένου να γίνει δυνατή η πληρωμή των αναδρομικών σε ειδικευμένους,ειδικευόμενους ,εξειδικευμένους και επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα όπως με βάση την πολιτική μας δέσμευση ως κυβέρνηση ,νομοθετήσαμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια!!

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ : Η γενική διεύθυνση οικονομικών του υπουργείου υγείας σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ολοκλήρωσε τη μεταφορά πίστωσης 189,5 εκατομμυρίων ευρώ (μεικτό ποσό) στον κεντρικό κωδικό μισθοδοσίας του Υπ υγείας ,έκανε την ανάληψη υποχρέωσης και απέστειλε τους κωδικούς στις οικονομικές υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων και των ΥΠε .

Τώρα πρέπει τα νοσοκομεία και οι ΥΠε να ολοκληρώσουν τον υπολογισμό των αναδρομικών (όπου δεν έχει γίνει) και να ανεβάσουν τα αρχεία των δικαιούχων στην πλατφόρμα της ΕΑΠ προκειμένου να γίνει η πληρωμή στις 27 Δεκεμβρίου ή στην πρώτη πληρωμή του Ιανουαρίου .

ΠΡΟΣΟΧΗ . Κάθε νοσοκομείο ή ΥΠε πρέπει να φτιάξει ΔΥΟ αρχεία . Ένα για τους εν ενεργεία το οποίο θα ανεβάσουν στην ΕΑΠ και θα πληρώσουν και ΕΝΑ για τους συνταξιούχους το οποίο θα αποσταλεί στον ΕΦΚΑ προκειμένου να γίνει η πληρωμή σε αυτούς από εκεί . Έχει γίνει ήδη η μεταφορά ποσού 31,7 εκατ. Ευρώ (μεικτό ποσό) για τους συνταξιούχους νοσοκομειακούς γιατρούς από το ΓΛΚ στον ΕΦΚΑ .

Καλώ όλες τις υπηρεσίες των νοσοκομείων και των ΥΠε να τρέξουν για να υλοποιηθεί άμεσα τα παραπάνω που είναι ΕΜΠΡΑΚΤΗ αναγνώριση της κυβέρνησης στο έργο των νοσοκομειακών γιατρών.

ΕΠΙΣΗΣ να διευκρινίσω ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε την βδομάδα αυτή από το υπουργείο οικονομικών και αφορά τα αναδρομικά σε όλα τα ειδικά μισθολόγια ,η φορολόγηση των αναδρομικών θα περιοριστεί ΜΟΝΟ στο ποσό της παρακράτησης 20% που θα γίνει με την απόδοση τους στους δικαιούχους (δεν θα προστεθεί δηλαδή το καθαρό ποσό που θα πάρουν οι δικαιούχοι στο εισόδημα της φετινής ή της επόμενης χρονιάς για να φορολογηθεί ξανά με βάση την κλίμακα)!!!

ΥΓ 1 – ΟΛΑ αυτά μαζί με τη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ το πρωί, μια συνέντευξη τύπου στην Ελβετική τηλεόραση για το σκάνδαλο Νοβάρτις, μια σύσκεψη για τα νομοσχέδια ιδιωτικών κλινικών και της κατάργησης-αλλαγής του ΚΕΕΛΠΝΟ συν μια νέα ιστορία διασπάθισης δημοσίου χρήματος από εταιρείες σκευασμάτων διατροφής που πιάσαμε στα πράσα μετά από πολύ έρευνα και κόπο (10 εκατομμυριάκια κομπίνα!!!! ) ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ….

ΥΓ2 – Για κάποια κοράκια δικηγόρους που θέλουν να πάρουν άκοπο χρήμα από τα αναδρομικά που με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ δώσαμε στους νοσοκομειακούς γιατρούς ,το θέμα να το λύσουν τα συνδικαλιστικά όργανα που τους έβαζαν να υπογράφουν χαρτιά σε δικηγόρους και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ …..

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
Αναπλ. Υπουργός Υγείας

 

ΠΗΓΗ


Σ.Σ. : Το παραπάνω είναι μια κατ’ εξαίρεση αναδημοσίευση ανάρτησης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρήθηκε σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς λόγω των διαφόρων “ερμηνειών” και φημολογιών που έχουν προκαλέσει σύγχυση.

Πολάκης - Αναδρομικά

Πολάκης - Αναδρομικά

Μια κατ’ εξαίρεση αναδημοσίευση ανάρτησης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρήθηκε σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς λόγω των διαφόρων “ερμηνειών” και φημολογιών που έχουν προκαλέσει σύγχυση.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 592 access attempts in the last 7 days.