Γ. Πασχαλίδης: Ποιος είναι ο «θεραπευτής» με πλαστά πτυχία που έδινε διαλέξεις στην Πάτρα

Είχε βραβευθεί και από το Δήμο Ζακύνθου

Γεώργιος Πασχαλίδης

 

«Kαθηγητής Ψυχολογίας του μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis της ιδιωτικής ρωσικής ακαδημίας νοοσφαιρικής εκπαίδευσης και πρύτανης του υπό ίδρυση παραρτήματος αυτής στην Ελλάδα. Μέλος του Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Περιβαλλοντικής Ιατρικής και Ιατρικής Ακραίων Συνθηκών της Ρωσίας».

Αυτά αναφέρει το βιογραφικό του 61χρονου Γιώργου Δ. Πασχαλίδη (georgepaschalidis.gr), εις βάρος του οποίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για έκθεση κατά συρροήν, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροήν.

Η Αστυνομία, μάλιστα, κατόπιν σχετικής εντολής της Εισαγγελίας, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του 61χρονου με στόχο να εντοπιστούν νέοι μάρτυρες ή και παθόντες.

Τα έργα και τις ημέρες του Πασχαλίδη, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», είχε αποκαλύψει πριν από ενάμιση χρόνο η ομάδα των «Ελληνικά Hoaxes» με σειρά σχετικών άρθρων, τα οποία είναι πλέον μέρος της δικογραφίας.

Ο Πασχαλίδης είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της ομάδας, καθώς με την ιδιότητα του ψυχολόγου-καθηγητή που έχει ανακαλύψει «ένα επαναστατικό μοντέλο κατηγοριοποίησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τίτλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis» (σύμφωνα με το οποίο, στον κάθε τύπο ανθρώπου αντιστοιχούν οι ανάλογες «πιθανές» ασθένειες), προχωρούσε σε «διαγνώσεις» και «θεραπείες» εξ αποστάσεως, ενώ παρέδιδε διαλέξεις σε δήμους, ανάμεσά τους και η Πάτρα και πανεπιστήμια (π.χ. στο τμήμα Τεχνολογιών Τροφίμων ΤΕΙ Θεσ/νίκης, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Σίνδου και στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης), ερχόταν σε επαφή με αξιωματούχους, έδινε συνεντεύξεις σε γνωστά ΜΜΕ (όπως στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι ΗΠΑ του έχουν αναθέσει την εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών»), ενώ είχε βραβευθεί από διάφορους φορείς (π.χ. από τον Δήμο Ζακύνθου).

Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι ο Πασχαλίδης είχε αποκτήσει πολλούς «οπαδούς», μεταξύ αυτών γιατρούς, αλλά κι έναν δάσκαλο σχολείου των Γρεβενών, ο οποίος είχε εφαρμόσει το «μοντέλο Πασχαλίδη» σε μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ δημοτικού προκειμένου να εφαρμόσει διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις ανάλογα με τον «τύπο» των μαθητών.

Όπως αποκάλυψαν εντέλει τα «Ελληνικά Hoaxes», οι ακαδημαϊκοί τίτλοι που περιφέρει ο «θεραπευτής» είναι πλαστοί, τα ιδρύματα που επικαλείται είναι είτε ανύπαρκτα είτε χωρίς καμία επιστημονική αναγνώριση, και ο μόνος αξιόπιστος τίτλος που έχει είναι το απολυτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φυσικά, το «tri antropo type» του κ. Πασχαλίδη δεν έχει καμία επιστημονική ή ακόμη και λογική βάση.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Πασχαλίδης - Απάτη

Πασχαλίδης - Απάτη

Οι ακαδημαϊκοί τίτλοι που περιφέρει ο «θεραπευτής» είναι πλαστοί, τα ιδρύματα που επικαλείται είναι είτε ανύπαρκτα είτε χωρίς καμία επιστημονική αναγνώριση, και ο μόνος αξιόπιστος τίτλος που έχει είναι το απολυτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 594 access attempts in the last 7 days.