Ο Μανιαδάκης τίναξε στον αέρα την επιχειρηματολογία περί πιέσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαλυπτήρια: Παρά τις προσπάθειες της Κοσιώνη ο Μανιαδάκης τίναξε στον αέρα LIVE στον ΣΚΑΪ την επιχειρηματολογία περί πιέσεων 

 

Νίκος Μανιαδάκης

Νίκος Μανιαδάκης

 

Με μια πολύ σοβαρή παραδοχή που τινάζει στον αέρα την επιχειρηματολογία περί πιέσεων που δέχθηκε από τους εισαγγελείς προκειμένου να καταθέσει για πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τους Άδ. Γεωργιάδη, Γ. Στουρνάρα, Αν. Σαμαρά, εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Ν. Μανιαδάκης.

Ο κατηγορούμενος πλέον για την υπόθεση της Novartis παραδέχτηκε πως η υποτιθέμενη άσκηση πίεσης από τους εισαγγελείς ουσιαστικά προήλθε από την ανάγκη να απαντήσει σε καταθέσεις άλλων προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμφανίζουν ότι δωροδόκησε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Δηλαδή, δυο μάρτυρες πριν από αυτόν και πριν την προσπάθεια φυγής του στο εξωτερικό είχαν καταθέσει πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν αυτός που χρημάτιζε τους πολιτικούς. Έτσι οι εισαγγελείς του ζήτησαν να καταθέσει αν όλα αυτά ισχύουν.

Στη συνέντευξή του ο Μανιαδάκης δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί επέλεξε να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας ενώ κατά τη δήλωσή του προσέτρεξε απλώς να καταθέσει ως τεχνοκράτης.

Δεν μπόρεσε επίσης να εξηγήσει γιατί και οι Αμερικάνοι του ζητούσαν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας και τελικά για ποιον λόγο έχει καταθέσει στο FBI εφόσον ήταν απλώς ένας… τεχνοκράτης.

Παρά το φιλικό δημοσιογραφικό περιβάλλον που δεν τον πίεσε για τις λεπτομέρειες όσων παρέθετε έγινε εμφανές ότι ο Μανιαδάκης επέλεξε να καταθέσει με «κουκούλα», όπως έλεγαν οι μέχρι πρότινος αντίπαλοί του, για λόγους που δεν μπόρεσε να εξηγήσει.

Επίσης, ο Ν. Μανιαδάκης που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι… είδε φως στην Εισαγγελία και μπήκε για να βοηθήσει ως τεχνοκράτης, απέκρυψε ότι μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του από τις εισαγγελικές αρχές βρέθηκε με μαύρο χρήμα στην κατοχή του το οποίο προκειμένου να νομιμοποιήσει πλήρωσε πρόστιμο που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Η δε εμφάνισή του στις εισαγγελικές αρχές δεν έγινε καθόλου οικειοθελώς όπως το εμφανίζει αλλά εξαιτίας δημοσιεύματος του Hot Doc το 2012, που αποκάλυπτε τη σχέση εταιριών της συζύγου του με φαρμακευτικές εταιρίες ενώ ο ίδιος ήταν σύμβουλος υπουργών.

Μάλιστα και στην έκθεσή του το FBI τον υποδεικνύει ως πρόσωπο-κλειδί στο σκάνδαλο Novartis. Και γι’ αυτό το λόγο έγινε η προσέγγισή του από τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος συνεργαζόταν με τις αμερικανικές αρχές για το ελληνικό κομμάτι του σκανδάλου.

Ο κ. Μανιαδάκης δεν απάντησε γιατί όπως υποστήριξε εκτός από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές και το FBI, τον πίεζε να καταθέσει ενταγμένος σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Στην… προστατευμένη του τηλεοπτική εμφάνιση αποσιώπησε (και η δημοσιογράφος δεν ρώτησε) και όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που έχει καταθέσει εναντίον του Μάριου Σαλμά, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι ο κ. Μανιαδάκης έκανε την παραδοχή ότι θα προχωρούσε σε μετεγκατάσταση στο εξωτερικό και θα δήλωνε στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Νίκος Μανιαδάκης -Novartis

Νίκος Μανιαδάκης -Novartis

Παραδέχτηκε πως η υποτιθέμενη άσκηση πίεσης από τους εισαγγελείς προήλθε από την ανάγκη να απαντήσει σε καταθέσεις άλλων προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμφανίζουν ότι δωροδόκησε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Sending
User Review
5 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 281 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: