Ανδρέας Ξανθός: Νεκρολογία για το Χρήστο Κατσίνα

Χρήστος Κατσίνας

 

Η δύσκολη στιγμή και η είδηση που απευχόμαστε ήρθε. Ο συνάδελφος, φίλος και σύντροφος Χρήστος Κατσίνας δεν θα είναι πια μαζί μας.

Δεν θα είναι πια παρών, όρθιος, αγχώδης, επίμονος, απαιτητικός, μαχητικός και, πάνω απ’ όλα, ευαίσθητος, ανθρώπινος και ανιδιοτελής. Το «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο, η κοινωνία της Πτολεμαΐδας, ο ιατρικός κόσμος, η Νεφρολογική κοινότητα, η γενιά της μεταπολίτευσης στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι και, κυρίως, η οικογένεια του και οι φίλοι του, νιώθουμε πραγματικά φτωχότεροι.

Δεν μπορεί να συνειδητοποιηθεί εύκολα αυτή η ξαφνική και αναπάντεχη απώλεια ενός ανθρώπου με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με διαχρονική και ευδιάκριτη προσφορά στο ΕΣΥ, με ευπρόσωπη παρουσία στο συνδικαλισμό των νοσοκομειακών γιατρών και στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου του. Η καθημερινή αγωνία του για την εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας αλλά και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της ευρύτερης περιοχής, ήταν γνωστή σε όλους.

Χωρίς προσωπικές επιδιώξεις, χωρίς να ζητά ανταπόδοση, με απόλυτη αφοσίωση στη δημόσια περίθαλψη και με προτεραιότητα την αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών. Γι’ αυτό και έχαιρε της καθολικής εκτίμησης και του σεβασμού των συναδέλφων και των συμπολιτών του.

Ο πόνος και η οδύνη όσων είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε , να μοιραστούμε κοινές αξίες και οράματα και να είμαστε αποδέκτες της αγάπης και της φιλίας του , είναι μεγάλος.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Ξανθός Ανδρέας

Υπουργός Υγείας

Χρήστος Κατσίνας

Χρήστος Κατσίνας

“Ο πόνος και η οδύνη όσων είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε , να μοιραστούμε κοινές αξίες και οράματα και να είμαστε αποδέκτες της αγάπης και της φιλίας του, είναι μεγάλος.”

Sending
User Review
3.5 (2 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 315 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: