Τροπολογίες του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκαν στη Βουλή (17/1/2019)

 

Υπουργείο Υγείας

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17-01-2019

Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με Συνέργειες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, ψηφίστηκε και η ενταγμένη σε αυτό τροπολογία του Υπουργείου Υγείας. Η τροπολογία αυτή, που με ικανοποίηση υποστηρίξαμε από το βήμα της Βουλής, αφορά σε όλους τους επικουρικούς ιατρούς που υπηρετούν σε δημόσιες δομές Υγείας σε όλη τη χώρα με χρηματοδότηση από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ εν προκειμένω) και παρατείνει τη θητεία τους, που έληγε στις αρχές του 2019, μέχρι την 30-11-2019. Με την νομοθετική αυτή παρέμβαση που έγινε για σημαντικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων στις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι ιατροί αυτοί.

Επίσης, με βουλευτική τροπολογία του Βουλευτή Θεσσαλονίκης Τ. Κουράκη που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και ψηφίστηκε σήμερα, λύνεται το νομικό πρόβλημα που είχε προκύψει, λόγω ειδικού καθεστώτος , με την καταβολή των αναδρομικών στους ιατρούς (ειδικούς και ειδικευόμενους) του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. Με την τροπολογία αποκαταστάθηκε έμπρακτα από την Κυβέρνηση μια προφανής αδικία εις βάρος των ιατρών αυτών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

 

Τροπολογία

Τροπολογία - Επικουρικοί ιατροί - Αναδρομικά

Τροπολογίες που ψηφίστηκαν σήμερα στη Βουλή και αφορούν – Επικουρικούς ιατρούς με ΕΣΠΑ και την καταβολή των αναδρομικών στους ιατρούς (ειδικούς και ειδικευόμενους) του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη,

Sending
User Review
1.5 (2 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 251 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: