Καρκίνος παγκρέατος: Νέο τεστ μπορεί να τον εντοπίσει στα αρχικά στάδια

Επιστήμονες ανέπτυξαν τεστ που εντοπίζει σχεδόν το 70% των καρκίνων στο πάγκρεας με λιγότερο από 5% λανθασμένων θετικών αποτελεσμάτων.

Καρκίνος παγκρέατος

 

Καρκίνος παγκρέατος: Νέο τεστ για τον καρκίνο στο πάγκρεας θα μπορούσε να εντοπίσει τη νόσο πριν εξελιχτεί σε προχωρημένο, μοιραίο στάδιο, αναφέρει νέα έρευνα.

Επιστήμονες ανέπτυξαν τεστ που εντοπίζει σχεδόν το 70% των καρκίνων στο πάγκρεας με λιγότερο από 5% λανθασμένων θετικών αποτελεσμάτων.

Αυτό αναφέρει έρευνα στο περιοδικό Clinical Cancer Research.

Ο Brian Haab, καθηγητής στο Van Andel Research Institute, ελπίζει ότι το νέο τεστ όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το υπάρχον θα βοηθήσει τους γιατρούς να διαγνώσουν και να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο στο πάγκρεας σε ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο, πριν εξαπλωθεί η νόσος.

Η νέα εξέταση μετρά σάκχαρο που ονομάζεται sTRA, που προέρχεται από διαφορετική υποομάδα καρκίνων στο πάγκρεας.

Το παραδοσιακό τεστ που μετρά σάκχαρο γνωστό ως CA-19-9, επιβεβαιώνει μια διάγνωση καρκίνου στο πάγκρεας.

Το τεστ CA-19-9 αναπτύχθηκε 40 χρόνια πριν και εντοπίζει το 40% των καρκίνων στο πάγκρεας και η πρακτική του χρήση είναι η παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.

Όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό, τα τεστ sTRA και CA-19-9, δρουν αποτελεσματικά για τον εντοπισμό της νόσου στα αρχικά της στάδια.

 

iatronet

 

 

Ψωμιάδου ΕύηΓράφει: Ψωμιάδου Εύη

 


Ben Staal, Ying Liu, Daniel Barnett, Peter Hsueh, Zonglin He, Chong-Feng Gao, Katie Partyka, Mark W Hurd, Aatur D Singhi, Richard R. Drake, Ying Huang, Anirban Maitra, Randall E Brand and Brian B. Haab
Clin Cancer Res January 11 2019 DOI:10.1158/1078-0432.CCR-18-3310

 

Καρκίνος παγκρέατος

Καρκίνος παγκρέατος

Καρκίνος παγκρέατος: Επιστήμονες ανέπτυξαν τεστ που εντοπίζει σχεδόν το 70% των καρκίνων στο πάγκρεας με λιγότερο από 5% λανθασμένων θετικών αποτελεσμάτων.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 526 access attempts in the last 7 days.