ΑΡΚΙ : Για την γνωμοδότηση σχετικά με 13ο και 14ο μισθό

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚΙ)

 

Η οριστική περικοπή των «Δώρων» από τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οδήγησε στην περαιτέρω απομείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων στο Δημόσιο.

Αποτελεί λοιπόν συνδικαλιστική προτεραιότητα, και απαίτηση η επαναφορά τους. Είναι προφανές πως θα εξαντληθεί κάθε μέσο, πολιτικό, συνδικαλιστικό, δικαστικό για την επιτυχή έκβαση. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, μετά και την θετική απόφαση του ΣΤ τμήματος του ΣΤΕ, και εν αναμονή της συνεδρίασης της Ολομέλειας την 1η Φεβρουαρίου, ζήτησε γνωμοδότηση από νομική εκπρόσωπο στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στόχος είναι η διασφάλιση των εργαζόμενων σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ειδικότερα, απέναντι στις διαφορετικές διατυπώσεις που θα μπορούσε να περιλαμβάνει, μια πιθανά θετική απόφαση της Ολομέλειας.

Η γνωμοδότηση αυτή, επικαιροποιεί την προηγούμενη αποτελώντας ένα επιπλέον βήμα υπό τα νέα δεδομένα, και θα πρέπει, κάθε κίνηση, να γίνει συντεταγμένα, με την ευθύνη των Ομοσπονδιών και, κυρίως των Πρωτοβάθμιων συλλόγων.

Το οικονομικό μέγεθος της διεκδίκησης, άλλα και το συμβολικό της βάρος, επιβάλλει πάντως, να μην εξαντληθεί η προσπάθεια στο δικαστικό πεδίο, αλλά να γίνει προμετωπίδα, πολιτικού και συνδικαλιστικού αγώνα.

 

Του Γιώργου Πετρόπουλου

 

ΠΗΓΗ

 

13ο και 14ο μισθό

13ο και 14ο μισθό

Η οριστική περικοπή των «Δώρων» από τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οδήγησε στην περαιτέρω απομείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων στο Δημόσιο.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 264 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: