Στις 2/4 η δίκη για το θάνατο της Ελ. Αρβανιτάκη στο Γ.Ν. Ζακύνθου – Ανθρωποκτονία εξ αμελείας;

Με κομμένη την ανάσα η κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις

 

Ελένη Αρβανιτάκη

Ελένη Αρβανιτάκη

Αντίστροφα μετράει, πλέον, ο χρόνος μέχρι τις 2 Απριλίου 2019 οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Κακουργιοδικείο η εκδίκαση μιας υπόθεσης που απασχόλησε επί μακρό όχι μόνο την κοινωνίας της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Η οικογένεια της άτυχης της 42χρονης Ελένης Αρβανιτάκη πρέπει να πάρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα των αιτιών που πριν από τρία χρόνια οδήγησαν στο μοιραίο.
Η άτυχη συμπολίτισσα μας κατέληξε μετά από χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Ζακύνθου βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της και την τοπική κοινωνία.

Οι εξελίξεις οδήγησαν σε κλείσιμο των χειρουργείων του νέου νοσοκομείου, στην κατεύθυνση διερεύνησης ευθυνών που αφορούσαν τις εγκαταστάσεις, τα κυκλώματα και τα δίκτυα παροχής διαφόρων λειτουργιών στο χώρο των χειρουργείων.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης διακοπής λειτουργίας των χειρουργείων και της αναζήτησης των αιτιών, έγιναν λάθη και πάρθηκαν τέτοιες αποφάσεις που το νοσοκομείο βίωσε μια περίοδο βαθιάς κρίσης ενώ στους πολίτες δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Η εξέλιξη οδήγησε στο πόρισμα μη ευθύνης σε λειτουργικά ή τεχνικά ζητήματα των εγκαταστάσεων και με προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού υγείας κ. Πολάκη τα χειρουργεία άνοιξαν κερδίζοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη της Ζακυνθινής κοινωνίας για τις εγκαταστάσεις του νέου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που προέρχονται από νοσοκομειακούς κύκλους, μετά την αυτεπάγγελτη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και λαμβάνοντας υπόψη τα πορίσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν, οκτώ άτομα, φέρεται να έχουν δεχθεί σχετικές κλήσεις, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να οδηγούν στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Αυτό σημαίνει πως η κατάληξη της έρευνας, έχει δείξει ότι το μοιραίο, δεν επήλθε από τις εγκαταστάσεις, αλλά στον ανθρώπινο παράγοντα κατά του οποίου, στρέφεται πλέον, η δικαιοσύνη.

Τίποτα δεν είναι είναι αποσαφηνισμένο, αφού η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα οδηγήσει τις εξελίξεις και θα αποδώσει ευθύνες απαντώντας στην κοινωνία και στην οικογένεια της άτυχης συμπολίτισσας μας, ποιος, τι και γιατί έφταιξε και επήλθε το μοιραίο αποτέλεσμα.

Σαφώς η διαδικασία είναι επίπονη και για εκείνους τους ανθρώπους που στην πορεία θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα και να αποκρούσουν τις όποιες κατηγορίες θα τους απαγγελθούν, στοχεύοντας στην αθώωσή τους και στην επαγγελματική και κοινωνική αποκατάστασή τους.

 

ΠΗΓΗ

Γ.Ν. Ζακύνθου - Ιατρικό λάθος

Γ.Ν. Ζακύνθου - Ιατρικό λάθος

Η κατάληξη της έρευνας, έχει δείξει ότι το μοιραίο, δεν επήλθε από τις εγκαταστάσεις, αλλά στον ανθρώπινο παράγοντα κατά του οποίου, στρέφεται πλέον, η δικαιοσύνη.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 419 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: