Παύλος Πολάκης: Ανατάσσουμε το σύστημα υγείας και χτυπάμε τη διαφθορά (Video)

Η ώρα της Novartis πλησιάζει – Η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, στη σημερινή εκπομπή Άλλη Διάσταση του Κώστα Αρβανίτη στην ΕΡΤ1!

 

 

Προσπαθούμε να ανατάξουμε το σύστημα υγείας και να χτυπήσουμε τη διαφθορά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1 προσθέτοντας ότι θα υπάρξει έκρηξη αναβάθμισης στην υγεία.

Ξεκαθάρισε ότι η έκφραση “όλοι σας και μόνος μου” απευθυνόταν στα αφεντικά των καναλιών.  “Έκοψα διαφημιστική δαπάνη 10 εκ. για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αν τους τα έδινα θα έκαναν έτσι;”αναρωτήθηκε ο Παύλος Πολάκης και έκανε λόγο για ομοβροντία επίθεσης απέναντι στην κυβέρνηση που υπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά σχέδια και συγκεκριμένες ανάγκες της αντιπολίτευσης.

«Έκοψα 10 εκ. διαφημιστικής δαπάνης, αν τους τα έδινα θα έκαναν έτσι;»

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης απέδωσε την επίθεση των ΜΜΕ εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης εξαιτίας του πολέμου του κατά της διαφθοράς. “Έκοψα 10 εκ. Διαφημιστική δαπάνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αν τους τα έδινα θα έκαναν έτσι; Έκαναν τέτοιες ερωτήσεις στους Άδωνι και Βορίδη;” ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι το σύστημα αντιδρά με αυτόν τον τρόπο καθώς γνωρίζει ότι θα υπάρχει έκρηξη αναβάθμισης στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ έρχεται η ιστορία των διώξεων με τα μεγάλα σκάνδαλα Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Στα 54 μου δεν μπορώ να βλέπω έναν που είναι στημένος και να μην το πω» ανέφερε σε άλλο σημείο ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα διαλυμένο σύστημα και το έστησε στα πόδια του. «Δεν έχει καμία σχέση η κατάσταση του Φλεβάρη του 2019 με τον Οκτώβρη του 2015» τόνισε, αν και παραδέχτηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας.

“Δεν κουκουλώνουμε κανέναν και τίποτα”

Παράλληλα, αναλυτικά απάντησε τόσο για τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας όσο και για τους θανάτους των δύο παιδιών. Ο Π. Πολάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έδιωξε τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας στις 4 Δεκεμβρίου όχι για τα πλαστά πτυχία που κατηγορείται, αλλά γιατί ενήργησε εναντίον του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι παρά την πολιτική της κυβέρνησης να προκηρύσσονται νέες συμβάσεις με νέους όρους στα κυλικεία νοσοκομείων, όταν λήγουν οι παλιές, ο διοικητής έδωσε παράταση οκτώ ετών. Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο Π. Πολάκης, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις σε σειρά χρηματοδοτήσεων.

Όσον αφορά τα πτυχία του διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας, δήλωσε ότι αυτά ήταν στον φάκελό του το 2013, επί άλλων κυβερνήσεων. «Θα μυρίσω τα νύχια μου τι κατέθεσε το 2013 σε έναν κλειστό φάκελο; Επιλήφθηκαν τα ελεγκτικά όργανα επί ΣΥΡΙΖΑ όταν διαπιστώθηκε πρόβλημα με συγκεκριμένα έγγραφα. Έχει πάρει το δρόμο του και θα του ασκηθούν όλα αυτά που προβλέπονται. Δεν έχουμε μακριά χέρια, προσπαθούμε να χτυπήσουμε τη διαφθορά» τόνισε.

“Δεν πέθαναν στην Λαμία, το ένα παιδί πέθανε στη Λάρισα και το άλλο στο Παίδων” διευκρίνισε ο αν. υπουργός αναφερόμενος στο θάνατο των δύο παιδιών, προσθέτοντας ότι: “Αν υπάρχει αμέλεια και λάθος οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Φαίνεται να υπάρχει στο δεύτερο περιστατικό ιατρικό λάθος. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει. Ούτε καλύπτουμε ούτε κουκουλώνουμε τίποτα. Θυμάστε για την ξαδέρφη μου; Πήγε στα δικαστήρια κανονικά. Είδατε να κουκουλώσουμε τίποτα;. Δεν κουκουλώνουμε κανέναν και τίποτα. Δεν είμαστε σαν τους άλλους».

«Είμαστε άλλοι πολιτισμοί με τον Άδωνι»

Στον παραλληλισμό του με τον Άδ. Γεωργιάδη που επιχειρείται ο Παύλος Πολάκης απάντησε: «Δεν μπορούμε να συγκριθούμε τώρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη και μόνο που το λέτε προσβάλλομαι. Δεν είμαστε συγκρίσιμα μεγέθη στη μόρφωση, δεν είμαστε ίδιοι άνθρωποι, είμαστε άλλοι πολιτισμοί. «Είναι ακροδεξιός, μετεγγραφή Σαμαρά στη ΝΔ από το ΛΑΟΣ, για να υπηρετήσει ό,τι πιο μαύρο, ρατσιστικό, αντισημιτικό, αντιλαϊκό και το απέδειξε όταν έκλεισε τόσα νοσοκομεία, έδιωξε 2.5000 γιατρούς, το απέδειξε με Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για Novartis»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν μία σειρά από θεσμικές τομές στη Δικαιοσύνη, καθώς μεγάλες υποθέσεις καθυστερούν χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εκτίμησε ότι έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για Novartis. «Διαβάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα» ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Πολάκης - Συνέντευξη

Πολάκης - Συνέντευξη

Προσπαθούμε να ανατάξουμε το σύστημα υγείας και να χτυπήσουμε τη διαφθορά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1 προσθέτοντας ότι θα υπάρξει έκρηξη αναβάθμισης στην υγεία

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 262 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: