“Δεν με εξέταζε επειδή δεν του είχα δώσει φακελάκι”

Ήταν άπορος και ο γιατρός του ζητούσε χιλιάδες ευρώ “φακελάκι” – Τι καταγγέλλει καρκινοπαθής

Ήταν άπορος και ο γιατρός του ζητούσε χιλιάδες ευρώ "φακελάκι"

 

Άνεργος, άπορος και με εισόδημα 520 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους γονείς του είναι ο 40χρονος από τον οποίο, γιατρός φέρεται να ζητούσε «φακελάκι» για… να τον περιθάλψει.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, o γιατρός, ο οποίος είναι καθηγητής στο Ιπποκράτειο και διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι, συνελήφθη από την αστυνομία μετά τις καταγγελίες τους ασθενούς, και αφού διερεύνησε την υπόθεση.

Όπως καταγγέλλει ο 40χρονος, μόνοι του πόροι είναι η σύνταξη των γονιών του καθώς είναι άνεργος, ωστόσο ο γιατρός του ζητούσε χιλιάδες ευρώ για να τον περιθάλψει ως καρκινοπαθή!

Μάλιστα του πρότεινε να του δώσει την πρώτη καταβολή του αναπηρικού επιδόματος που θα λάμβανε λόγω της πάθησής του!

Αναλυτικά τα όσα τραγικά καταγγέλλει

«Μας τον σύστησαν, ακούσαμε καλά λόγια για αυτόν και έτσι πήγαμε στο ιατρείο του στο Κολωνάκι. Είδε τις εξετάσεις μου και μου είπε ότι πρέπει, επειγόντως να χειρουργηθώ.

Του είπα ότι έχω βιβλιάριο Πρόνοιας και τον ρώτησα αν με καλύπτει για τη νοσηλεία. Μου απάντησε καταφατικά, αλλά μου ζήτησε 1.500 ευρώ για να με χειρουργήσει και 150 ευρώ για τον αναισθησιολόγο. Δανείστηκα αυτά τα χρήματα, του τα έδωσα και έκανα το πρώτο χειρουργείο στις 5 Ιουνίου του 2018.

 

«Μου ζήτησε να του δώσω το επίδομα»

Για ένα δεύτερο χειρουργείο που έκανα τον περασμένο Σεπτέμβριο, μου ζήτησε άλλα 1.000 ευρώ. Μετά από αυτό το χειρουργείο, με εξέτασε, μου είπε ότι όλα πάνε καλά, αλλά μου ζήτησε και άλλα 600 ευρώ με τη δικαιολογία ότι έχουν προκύψει κάποια επιπλέον έξοδα. Του είπα ότι δεν μπορώ να βρω και άλλα χρήματα και ότι όσα του είχα έως τότε δώσει τα είχα δανειστεί.

Και μου είπε ότι θα μπορούσα να του δώσω την πρώτη πληρωμή που θα λάμβανα από το επίδομα αναπηρίας που θα έπαιρνα από το Γενάρη, λόγω της πάθησής μου.

«Δεν με εξέταζε επειδή δεν του είχα δώσει τα χρήματα»

Όμως, η φαρμακευτική αγωγή που μου είχε γράψει μου κόστιζε 280 ευρώ το μήνα και όλο το ποσό του επιδόματος το έδωσα στο φαρμακείο. Όταν πριν λίγες μέρες είχα εντονότατη αιμορραγία, πήγα στο νοσοκομείο και δεν μου έδωσε καμία σημασία. Έμεινα εκεί αρκετές ώρες, χωρίς να με εξετάσει, επειδή δεν του είχα δώσει τα χρήματα. Αισθάνθηκα σκουπίδι.

Στη συνέχεια κατήγγειλε το γιατρό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και ακολούθησαν όλα όσα έγιναν σήμερα γνωστά

Πως «πιάστηκε» στην φάκα

“Βρεθήκαμε στο ιατρείο του στο νοσοκομείο και του έδωσα τα προσημειωμένα χρήματα. Τα έβαλε στην τσέπη του και με ρώτησε για το πρόβλημα της υγείας μου. Του είπα τα συμπτώματά μου και μου είπε να πάμε να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις. Δεν προλάβαμε να βγούμε από την πόρτα και τον συνέλαβαν με τα προσημειωμένα χρήματα στην τσέπη του.

Ο ασθενής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τη διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, την οποία συνάντησε και τον βοήθησε με το θέμα της υγείας του. “Μου βρήκε γιατρούς, μου βρήκε τα πάντα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσω τίποτα” μας λέει χαρακτηριστικά.

 

ΠΗΓΗ

Φακελάκι - Διαφθορά

Φακελάκι - Διαφθορά

“Του είπα ότι έχω βιβλιάριο Πρόνοιας και τον ρώτησα αν με καλύπτει για τη νοσηλεία. Μου απάντησε καταφατικά, αλλά μου ζήτησε 1.500 ευρώ για να με χειρουργήσει και 150 ευρώ για τον αναισθησιολόγο”

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 353 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: