Επιστρέφονται τα χρήματα σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε Διαθεσιμότητα από τη Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

ΑΡΜΑ

 

Το 2013, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με Υπουργό τον Άδωνι, προχώρησε στη πρώτη φάση του σχεδίου, που προέβλεπε  το κλείσιμο 11 Νοσοκομείων. ( Η επόμενη φάση, εάν δεν υπήρχε η πολιτική αλλαγή του Γενάρη του 2015, προέβλεπε το κλείσιμο άλλων 50 Νοσοκομείων…).  Μέσα  σε μια νύχτα  1665 εργαζόμενοι έχασαν τη Γη κάτω από τα πόδια τους!!, βρέθηκαν ξεκρέμαστοι, και τέθηκαν σε καθεστώς Διαθεσιμότητας!!, με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον.  Για περίπου 2 μήνες οι εργαζόμενοι έπαιρναν το 75% του μισθού τους, και υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν σε άλλα Νοσοκομεία. Διευθυντές, Προϊστάμενοι, με πολλά χρόνια υπηρεσίας, βρέθηκαν απλοί υπάλληλοι στα Νοσοκομεία όλης της Αττικής. ( Όχι όλοι βέβαια. Ο Άδωνις τακτοποίησε τα στελέχη της ΔΑΚΕ είτε σε θέσεις ευθύνης ή παραμένοντες βολεμένοι …). Πολλοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πάνε σε Νοσοκομεία σε μεγάλες αποστάσεις από το τόπο διαμονής τους. Ενώ 15 εργαζόμενοι από τη Θεσσαλονίκη, λόγω μεθοδεύσεων και παρεμβάσεων βρέθηκαν να είναι τοποθετημένοι στην Αθήνα!! Και έμειναν όμηροι όλα αυτά τα χρόνια – παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης  Σαμαρά-  μέχρι που έλυσε το πρόβλημα οριστικά η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…

Η σημερινή Κυβέρνηση, θεώρησε δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε Διαθεσιμότητα- χωρίς δική τους υπαιτιότητα- για επιστροφή των χρημάτων που τους είχαν παρακρατηθεί. Με το Ν 4472/ 2017 κεφ. Θ άρθρο 153 παρ. 5 προβλέπει: « Λειτουργός ή υπάλληλος, ο οποίος επανέρχεται από την κατάσταση της διαθεσιμότητας ή της αργίας ή λόγω πλάνης σχετικά με το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα στα καθήκοντά του, δικαιούται πλήρεις αποδοχές από την ημερομηνία της εκ νέου ανάληψης των καθηκόντων του. Αν από οικείες διατάξεις προβλέπεται επιστροφή αποδοχών για την περίοδο που ο λειτουργός ή ο υπάλληλος είχε τεθεί σε αργία, δεν μπορεί να επιστρέφονται αποδοχές που συνδέονται με την ενεργό άσκηση των καθηκόντων του. Αν ο λειτουργός ή ο υπάλληλος επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά από τη θέση του σε διαθεσιμότητα με υπαιτιότητα της Υπηρεσίας, για το διάστημα αυτό καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών του».

Παρά τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, δυστυχώς  πολλές Υπηρεσίες δεν προχώρησαν στην επιστροφή των χρημάτων. Έτσι με νέο έγγραφό του το Υπουργείο Υγείας 1/2/2019 Α.Π 96, ζητά να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις από τα Νοσοκομεία που έχουν μεταταχτεί  οι εργαζόμενοι  για τη καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται και τους είχαν παρακρατηθεί τη περίοδο της Διαθεσιμότητας.

Έτσι άλλο ένα-από τα πολλά..-  επαχθές μέτρα  που είχε επιβάλει στους εργαζόμενους στην Υγεία η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεραπεύοντας  έτσι άλλη μια «Μνημονιακή πληγή» που προέκυψε από τις ασκούμενες πολιτικές ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ- ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!!

 

 

Εργασιακά

Εργασιακά

Το Υπουργείο Υγείας 1/2/2019 Α.Π 96, ζητά να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις από τα Νοσοκομεία που έχουν μεταταχτεί  οι εργαζόμενοι  για τη καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 309 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: