Τι απαντά το Νοσοκομείο Λαμίας για τους θανάτους δύο παιδιών (Video)

Για άδικα δημοσιεύματα και τοποθετήσεις κάνει λόγο ο διοικητής

 

Συνέντευξη τύπου Διοίκησης Γ.Ν. Λαμίας

Συνέντευξη τύπου Διοίκησης Γ.Ν. Λαμίας

 

Θέλοντας «να αποκατασταθεί η αλήθεια», όπως επανέλαβαν αρκετές φορές, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας (ΓΝΛ) Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ και Συντονιστής Διευθυντής της ΜΕΘ Δημήτρης Σφύρας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, για το χαμό της 13χρονης Ιωάννας και του 9χρονου Δημήτρη που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε Νοσοκομεία της Λάρισας και της Αθήνας αντίστοιχα, έχοντας διακομισθεί από το Νοσοκομείο της Λαμίας.

«Δεν κατέληξε κανένα περιστατικό στο Νοσοκομείο Λαμίας όπως αναφέρετε, ούτε κατέληξε κατά την διάρκεια διακομιδής του», επέμεινε τόσο ο Διοικητής, όσο και οι υπόλοιποι συνομιλητές του, αναφερόμενοι στα παραπάνω τραγικά περιστατικά.

Όπως υποστήριξαν «συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τοποθετήσεις έβλαψαν αδίκως το Νοσοκομείο», που όπως πρόσθεσαν «λειτουργεί, θεραπεύει και συμβάλλει τα μέγιστα στη παροχή υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή».

Κεντρική ιδέα της συγκεκριμένης συνέντευξης, αν και δεν μπορούσαν να αποδώσουν ευθύνες όσο βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο η δικαστική, όσο και η διοικητική διερεύνηση των θεμάτων, ότι το Νοσοκομείο Λαμίας και στις δύο περιπτώσεις ενήργησε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Ειδικότερα για το πιο πρόσφατο περιστατικό που κατέληξε στην απώλεια του 13χρονου κοριτσιού, υποστήριξαν ότι η διακομιδή της Ιωάννας έγινε λίγο μετά τις 16:00’ μμ για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση σε ειδική παιδοχειρουργική κλινική, έχοντας διαπιστώσει υγρά στην κοιλιακή χώρα και παρουσία αέρα υποδιαφραγματικά με πιθανή αυτόματη ρήξη κοίλου οργάνου. Βασική δε λεπτομέρεια ότι επικοινώνησε και τηλεφωνικά ο χειρουργός της Λαμίας με τον παιδοχειρουργό στη Λάρισα για να τον ενημερώσει.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε και τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Αναπληρωτή Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά που περιέγραψε κυρίως τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Λαμίας ώστε να μπορεί να εφημερεύει 365 ημέρες το χρόνο χωρίς την ανάγκη συνεπικουρίας Ειδικών Ιατρών άλλων δομών Υγείας. Από την πλευρά του ο κ. Χατζημαργαρίτης ως ο υπεύθυνος για την άσκηση πειθαρχικών ελέγχων δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει τα αποτελέσματα, εφαρμόζοντας τις όποιες τυχόν πειθαρχικές και άλλες ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν:

 

 

ΠΗΓΗ

 

Γ.Ν. Λαμίας - Συνέντευξη

Γ.Ν. Λαμίας - Συνέντευξη

«Δεν κατέληξε κανένα περιστατικό στο Νοσοκομείο Λαμίας όπως αναφέρετε, ούτε κατέληξε κατά την διάρκεια διακομιδής του», επέμεινε τόσο ο Διοικητής, όσο και οι υπόλοιποι συνομιλητές του, αναφερόμενοι στα παραπάνω τραγικά περιστατικά.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 401 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: