Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών για την «έλλειψη» των αντιγριπικών εμβολίων

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών: Λάθος και εσφαλμένη εκπαίδευση της κοινωνίας

 

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών

Ως «λάθος και εσφαλμένη ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινωνίας για το θέμα του εμβολιασμού» χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών (ΦΣΑ) τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό από τα ΜΜΕ για την «έλλειψη» των αντιγριπικών εμβολίων.

Όπως τονίζει, οι ποσότητες των εμβολίων κατά την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού, επαρκούσαν τόσο για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων, όσο και για όποιον συμπολίτη μας επιθυμούσε κατόπιν συστάσεων από το γιατρό του, να εμβολιαστεί.

«Το πρόβλημα λοιπόν για το οποίο θα έπρεπε να μιλάνε τα ΜΜΕ, είναι η επιλογή όσων παρά τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας να εμβολιαστούν επέλεξαν να μην το κάνουν και τώρα που υπήρξε μια σχετική έξαρση έσπευσαν (ενώ έχει παρέλθει η ενδεδειγμένη περίοδος) και ο εμβολιασμός έχει (εδώ και πάνω από ένα μήνα) ολοκληρωθεί να ψάχνουν απεγνωσμένα για τα εμβόλια που (όπως είναι εύλογο) έχουν εξαντληθεί».

«Όσο όμως εκπαιδεύουμε τον ασθενή πως το εμβόλιο είναι κάτι που μπορεί να το κάνει όποτε θέλει και κυρίως αν θέλει και αν παραστεί ανάγκη και εντοπίζουμε το πρόβλημα στο ότι δεν υπάρχουν άπειρες ποσότητες ώστε να γίνει όποτε επιλέξει και ο τελευταίος δύσπιστος, τόσο θα καταλήγουμε στο ίδιο πρόβλημα» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΦΣΘ.

 

ΠΗΓΗ

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών - Εμβόλια

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών - Εμβόλια

Οι ποσότητες των εμβολίων κατά την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού, επαρκούσαν τόσο για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων, όσο και για όποιον συμπολίτη μας επιθυμούσε κατόπιν συστάσεων από το γιατρό του, να εμβολιαστεί.

Sending
User Review
5 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 426 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: