Δημήτρης Βαρνάβας: Ο Εξαδάκτυλος και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τις εξελίξεις στον ΠΙΣ

Εκλογική νοθεία

Στις 27 Μαρτίου συνεδρίασε το ΔΣ του ΠΙΣ. Όμως η συνεδρίαση δεν είχε απαρτία. Το ΔΣ αριθμεί 15 μέλη και δεν συμμετείχε κανένα μέλος άλλης παράταξης, ενώ από την παράταξη Εξαδάκτυλου ήταν παρόντα μόνον πέντε μέλη. Σκαρφίστηκαν λοιπόν κάτι πρωτοφανές: εμφάνισαν τρία μέλη της παράταξης Εξαδάκτυλου μέσω Skype κι έτσι συμπλήρωσαν οριακή εικονική απαρτία!

Ενώ λοιπόν συναντήθηκαν ως παρέα και όχι ως ΔΣ που συνεδριάζει σε απαρτία, ισχυρίζονται πως πήραν αποφάσεις, τις οποίες μάλιστα δε δίστασαν να πρωτοκολλήσουν και να στείλουν σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

(Για να τις δείτε κάντε κλικ εδώ)

Όποιος ρίξει μια ματιά στις περίφημες αυτές αποφάσεις διαπιστώνει πως πρόκειται αναμφίβολα για… φιλολαϊκά μέτρα!

Δηλώνουν οι πέντε πως θέλουν να μειώσουν τα παράβολα. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό ισχυρίζονται πως θα τα εισπράττουν και θα τα δίνουν πίσω στους Ιατρικούς Συλλόγους. Κι εκείνοι με τη σειρά τους θα τα γυρίζουν πίσω στους γιατρούς.

Ούτε σε εκπολιτιστικό Σύλλογο δε θα έπαιρναν ανάλογες αποφάσεις χωρίς απαρτία και με τέτοιο νηπιώδη τρόπο. Είναι γνωστό πως ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι ΝΠΔΔ και εισπράττουν παράβολα μέσω νομοθετημένων διατάξεων, οι οποίες σε περίπτωση που εφαρμόζονται κατά το δοκούν επισύρουν κυρώσεις. Ήδη διοικήσεις ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για ανάλογες αποφάσεις και έχουν καταβληθεί πρόστιμα ύψους 200.000 €. Επιπλέον οι πέντε δήλωσαν πως θα εφαρμόσουν κατά βούληση τη νομοθεσία για τη διασύνδεση των Ιατρικών Συλλόγων με τον ΠΙΣ.

Και το έγγραφο φτάνει επιτέλους στο ζουμί. Κάνει αναφορά στη νοθεία που έγινε στις εκλογές του ΠΙΣ.

Βεβαίως δεν την ονοματίζουν νοθεία.

Τη βαφτίζουν «διαφορετικά αποτελέσματα από την επανακαταμέτρηση». Και δηλώνουν αποφασισμένοι να τη διερευνήσουν, χωρίς ν΄ αναφέρουν ούτε πώς, ούτε πότε προτίθενται να το πράξουν.

Πιθανότερο είναι πως δεν θα το κάνουν ποτέ. Η διάθεση για κουκούλωμα είναι προφανής απ΄ όσα ακολουθούν στο κείμενο. Κατηγορούν όλους όσους κατέθεσαν ενστάσεις στον υπουργό ότι «πηγαινοέρχονται στην Υπουργική Αυλή», θέλοντας προφανώς να δείξουν πως τα συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ είναι εξωμότες, ώστε να ζητήσουν από το κόμμα να τους τιμωρήσει.

Σημειωτέον, η ΝΔ τηρεί μέχρι στιγμής στάση αναμονής, φοβούμενη πως εάν στηρίξει όσους επιδόθηκαν στη νοθεία θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από έντιμα στελέχη της, τα οποία έχουν ήδη διαχωρίσει τη θέση τους από τις πρακτικές Εξαδάκτυλου.

Στο τρισέλιδο έγγραφο της παρέας των πέντε δε γίνεται παραμικρή αναφορά στο αυστηρό έγγραφο του υπουργού Υγείας (κλικ εδώ), το οποίο ζητά να παραδώσουν πάραυτα και χωρίς καθυστέρηση όλα τα σχετικά με την εκλογική διαδικασία έγγραφα και καταστάσεις, προκειμένου να κρίνει ο υπουργός εάν θα επικυρώσει ή όχι τα αποτελέσματα των εκλογών όπως προβλέπει ο νόμος.

Όμως τα έγγραφα αποδεικνύουν τη νοθεία και η παρέα Εξαδάκτυλου δε δείχνει διάθεση να τα παραδώσει και να περάσει θηλειά στο λαιμό της. Έχουν λοιπόν περάσει 4 μέρες μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και κανένα έγγραφο δεν έχει παραδοθεί στον υπουργό.

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως ο Εξαδάκτυλος, αντιλαμβανόμενος την εξαιρετικά δυσχερή θέση που έχει περιέλθει, επιχειρεί ηρωική έξοδο και ξεκινά προεκλογική εκστρατεία, προσπαθώντας να δελεάσει τους εκλέκτορες με χάντρες και καθρεφτάκια, ώστε σε ενδεχόμενες νέες εκλογές να αποφύγει τη συντριβή του.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη. Συμπληρώνεται ένας μήνας από τις εκλογές της 3ης Μαρτίου χωρίς να έχουν επικυρωθεί αποτελέσματα και ο ΠΙΣ βιώνει μια από τις χειρότερες στιγμές του. Το προσωπικό υφίσταται τρομοκρατία, έγγραφα αποκρύπτονται στις τσέπες του αυτοαναγορευθέντος Προέδρου, ενώ ξεκινά η διαδικασία της χορήγησης αδειών άσκησης επαγγέλματος και ειδικοτήτων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πρέπει να βγει απ΄ αυτή τη διαλυτική κατάσταση.

Το συντομότερο..

Θεσσαλονίκη 29/3/2019
Δημήτρης Βαρνάβας

ΠΙΣ, Εκλογική νοθεία

ΠΙΣ, Εκλογική νοθεία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τις εξελίξεις στον ΠΙΣ – Βεβαίως δεν την ονοματίζουν νοθεία. Τη βαφτίζουν «διαφορετικά αποτελέσματα από την επανακαταμέτρηση». Και δηλώνουν αποφασισμένοι να τη διερευνήσουν, χωρίς ν΄ αναφέρουν ούτε πώς, ούτε πότε προτίθενται να το πράξουν.

Sending
User Review
5 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 379 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: