Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών δύο σημαντικές ρυθμίσεις – φορολόγηση αναδρομικών κ.α.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή, περιλαμβάνονται δύο σημαντικές ρυθμίσεις.

Βουλή των Ελλήνων

Η ΠΡΩΤΗ απαλλάσσει από ειδική εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά που δόθηκαν στους γιατρούς και όσους άλλους αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Ως γνωστόν η συγκεκριμένη εισφορά είναι κλιμακωτή και στην περίπτωση των αναδρομικών θα κυμαίνονταν από 7,5-10% του ποσού.
Η ΟΕΝΓΕ, η οποία συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ούτε καν σκέφτηκε να θέσει ανάλογο ζήτημα. Πιθανώς τώρα να μιλήσει για δική της μικρή νίκη..  

Εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης όσων έλαβαν αναδρομικά ειδικών μισθολογίων με την παρακράτηση φόρου 20% που έχει προηγηθεί προβλέπει το άρθρο 52 του  ν/σ του υπουργείου Οικονομικών: «I. Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, II. Εναρμόνιση του Κώδικα Φ.Π.Α. με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/1065, III. Ενσωμάτωση των σημείων 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 2 και των άρθρων 4,6,7 και 8 της Οδηγίας 1164/2016, IV. Τροποποίηση του ν. 2971/2001 και άλλες διατάξεις.», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ρύθμιση παρατείνει μέχρι 1-1-2020 τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις δαπάνες Νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ. Η παύση του ελέγχου είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών, οι οποίοι εξέφραζαν φόβους ότι μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι σε μελλοντικό κατασταλτικό έλεγχο και να υποστούν καταλογισμούς. 

 

Ελεγκτικό Συνέδριο: Παρατείνεται μέχρι 1-1-2020 ο προληπτικός έλεγχος δαπανών Νοσοκομείων και λοιπών ΝΠΔΔ

 

 Ελεγκτικό Συνέδριο: Παρατείνεται μέχρι 1-1-2020 ο προληπτικός έλεγχος δαπανών Νοσοκομείων και λοιπών ΝΠΔΔ

 

 

ΠΗΓΗ

 

Νομοθεσία, Υπουργείο Οικονομικών

Νομοθεσία, Υπουργείο Οικονομικών, Αναδρομικά

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή, περιλαμβάνονται δύο σημαντικές ρυθμίσεις.
Η ΠΡΩΤΗ απαλλάσσει από ειδική εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά που δόθηκαν στους γιατρούς και όσους άλλους αμείβονται με ειδικά μισθολόγια
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ρύθμιση παρατείνει μέχρι 1-1-2020 τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Sending
User Review
0 (0 votes)
No Responses

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 547 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: