Novartis – Λοβέρδος: Άρση της ασυλίας του ζητά η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Οι εισαγγελείς φέρεται να έχουν ενδείξεις για δωροδοκία

Υπόθεση Novartis: Άρση της ασυλίας του Λοβέρδου ζητά η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς

 

Η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς που έρευνα την υπόθεση Novartis αναμένεται να ζητήσει απόψε από τη Βουλή την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατέληξαν σε ενδείξεις για δωροδοκία του πρώην υπουργού Υγείας.

Πριν προχωρήσουν στην κλήση του πρώην υπουργού σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου και εν συνεχεία, στην άσκηση ποινικής δίωξης, οι εισαγγελείς διαβιβάζουν τη δικογραφία στη Βουλή για την άρση της ασυλία του καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Η υπόθεση αρχειοθετείται για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέας Λυκουρέντζο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Παναγιώτη Πικραμμένο.

Παραμένει ανοικτή η έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Μάριο Σαλμά.

Αύριο, αναμένεται να κληθούν 20-30 μη πολιτικά πρόσωπα για δωροδοκία και πιθανό ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΠΗΓΗ


Novartis: Ζητείται άρση Ασυλίας του πατρινού Ανδρέα Λοβέρδου-Με «ενδείξεις» δωροδοκίας

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Ενδείξεις» δωροδοκίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο βλέπει το πόρισμα της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis

 

«Ενδείξεις» δωροδοκίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο βλέπει το πόρισμα της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis και για το λόγο αυτό η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αίτημα την άρση της ασυλίας του.

Η υπόθεση Novartis μπαίνει στο αρχείο για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Η έρευνα δεν κατέληξε και συνεχίζεται, για τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2018, η Βουλή έκρινε ότι είναι αναρμόδια να ασκήσει ποινική δίωξη για ενδεχόμενη δωροδοκία σε βάρος των παραπάνω 10 πολιτικών προσώπων, καταλήγοντας ότι το συγκεκριμένο αδίκημα δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς τελείται επ’ευκαιρία άσκησης των καθηκόντων και όχι στο πλαίσιο αυτών.Συνεπώς κρίθηκε ότι δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Πλην των πολιτικών προσώπων οι εισαγγελείς καλούν σε ανωμοτί εξηγήσεις πάνω από 20 μη πολιτικά πρόσωπα
 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου για το αίτημα άρσης της ασυλίας. Κάνει λόγο για «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών». Χαρακτηρίζει τον εαυτό του «τον πιο στοχοποιημένο πολιτικό από το 1989».
 

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».

 

ΠΗΓΗ

 

 

Novartis, Λοβέρδος, Διαφθορά

Novartis, Λοβέρδος, Διαφθορά

Η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς που έρευνα την υπόθεση Novartis αναμένεται να ζητήσει απόψε από τη Βουλή την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατέληξαν σε ενδείξεις για δωροδοκία του πρώην υπουργού Υγείας.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 384 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: