Δικαιοσύνη: 14 μήνες με αναστολή στον αμετανόητο χρυσαυγίτη ρατσιστή γιατρό

Είχε αναρτήσει ρατσιστική επιγραφή έξω από το ιατρείο όπου εργαζόταν

 

Δικαστήριο

Δεν υπάρχει γιατρειά για τους φασίστες… Αμετανόητος εμφανίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, ο 62χρονος σήμερα γιατρός που τον Μάρτιο του 2014 είχε αναρτήσει ρατσιστική επιγραφή έξω από το ιατρείο όπου εργαζόταν, στη Νέα Μηχανιώνα.

Απολογούμενος απέδωσε την υπόθεση σε «σκευωρία» αντιφασιστών, με το δικαστήριο να μειώνει την πρωτόδικη ποινή του από 16 σε 14 μήνες φυλάκισης, με αναστολή. Πρόκειται για νευρολόγο του ΕΟΠΥΥ ο οποίος είχε κολλήσει έξω από το ιατρείο του την επιγραφή «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι».

Σε βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί φυλετικών διακρίσεων στον χώρο εργασίας, περί ρατσισμού και περί όπλων. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το πανό που υπήρχε έξω από το γραφείο του δεν ήταν δικό του, ενώ σχετικά με τα 12 μαχαίρια, τα τρία ξιφίδια, τη σημαία και τα ενδύματα με ναζιστικά σύμβολα αλλά και το υλικό της Χρυσής Αυγής, της δικτατορίας και του Χίτλερ που βρέθηκαν στο σπίτι του είχε δηλώσει πως είναι συλλέκτης.

Ο ίδιος μπορεί να αρνείται σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, όμως ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του χρυσαυγίτη Νικ. Χρυσομάλλη.

Τον εν λόγω… γιατρό είχε καταδικάσει το 2014 και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση πέντε ετών επειδή συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια με τη σέσουλα… σε τοξικομανή.

Καταπέλτης σε βάρος του, τότε, ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Φλωρίδης είχε τονίσει στην αγόρευσή του ότι «ο κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος για την κοινωνία».

 

Νίκος Φωτόπουλος

ΠΗΓΗ

Ποινικά, Ρατσισμός, Δικαιοσύνη

Ποινικά, Ρατσισμός, Δικαιοσύνη

Τον εν λόγω… γιατρό είχε καταδικάσει το 2014 και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση πέντε ετών επειδή συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια με τη σέσουλα… σε τοξικομανή.

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 1268 access attempts in the last 7 days.

%d