Ποινή φυλάκισης 17 μηνών σε γυναικολόγο για θάνατο στον τοκετό

Και για την πρόκληση σωματικών βλαβών στο νεογνό.

Ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μαιευτήρα γυναικολόγο για το αδίκημα της αμέλειας

 

Ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μαιευτήρα γυναικολόγο για το αδίκημα της αμέλειας, που αφορά τον θάνατο μιας 45χρονης κατά τον τοκετό και την πρόκληση σωματικών βλαβών στο νεογνό.

 

Ακόμη, ο μαιευτήρας φέρεται ότι νόθευσε ιατρικό έγγραφο προς αποσιώπηση πιθανών ευθυνών του. 

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2013, όταν η 45χρονη έγκυος νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Ο γιατρός αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία πρόκλησης τοκετού, της χορήγησε επισκληρίδιο αναισθησία και ενδοφλεβίως ωκυτοκίνη. Η γυναίκα άρχισε να πονάει αμέσως μετά την επιτάχυνση του τοκετού, αιμορράγησε, χειρουργήθηκε καθυστερημένα και κατέληξε.

Με βεντούζα!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός παρέλειψε να υποβάλει την επίτοκο σε καισαρική επέμβαση και προκάλεσε τη γέννηση του παιδιού χρησιμοποιώντας βεντούζα. 

Το νεογέννητο κοριτσάκι έμεινε διασωληνωμένο για 25 μέρες σε θερμοκοιτίδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου μετά παρουσίασε σωματικές βλάβες. Η έρευνα έδειξε ότι αλλοιώθηκε και το ιατρικό δελτίο της άτυχης γυναίκας με την πρόσθεση 50 λεπτών στην ώρα χορήγησης της ωκυτοκίνης.

Ο γιατρός απολογήθηκε και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ακολούθησε τους κοινώς αποδεκτούς και αναγνωρισμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης. Ο μαιευτήρας έχει ζητήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να εξετάσει την υπόθεση.

 

ΠΗΓΗ

Ποινή φυλάκισης, Τοκετός, Δικαιοσύνη

Ποινή φυλάκισης, Τοκετός

Ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μαιευτήρα γυναικολόγο για το αδίκημα της αμέλειας, που αφορά τον θάνατο μιας 45χρονης κατά τον τοκετό και την πρόκληση σωματικών βλαβών στο νεογνό. Ακόμη, ο μαιευτήρας φέρεται ότι νόθευσε ιατρικό έγγραφο προς αποσιώπηση πιθανών ευθυνών του. 

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 280 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: