Ενημερωτικό για την εκλογή προεδρείου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)

 

Greed - Patryk Hardziej

Greed – Patryk Hardziej

 

Οι εκλογές στον ΠΙΣ έγιναν το προηγούμενο Σάββατο 22 Ιουνίου χωρίς παρατράγουδα και νοθείες. Κατατέθηκαν δύο ενστάσεις από Εξαδάκτυλο-Ελευθερίου για ανύπαρκτο ζήτημα. Οι συγκεκριμένοι διαμαρτύρονταν πως η Εφορευτική Επιτροπή δεν τηρούσε Βιβλίο Πράξεων, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο, ούτε ποτέ στο παρελθόν υπήρξε κάτι παρόμοιο.

Προφανώς δεν άντεχαν στο ενδεχόμενο να φανεί πως έγινε άψογη εκλογική διαδικασία.

Ως γνωστόν η παράταξη Εξαδάκτυλου έχασε στις πρόσφατες εκλογές την αυτοδυναμία των 9 εδρών (επί συνόλου 15) που κατείχε με την προηγούμενη διαδικασία νοθείας και τώρα πλέον διαθέτει 7 έδρες.

Μία εβδομάδα αργότερα, συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου, συνεδρίασε το ΔΣ του ΠΙΣ για να συγκροτηθεί σε σώμα, να εκλέξει δηλαδή Πρόεδρο, αντιπροέδρους και Γραμματέα. Ο νόμος 4512/18 προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής στο άρθρο 282, η οποία περιλαμβάνει μία συνεδρίαση στην οποία Πρόεδρος εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία και σε περίπτωση αποτυχίας δεύτερη συνεδρίαση, στην οποία προβλέπεται και πάλι απόλυτη πλειοψηφία. Εάν αποβούν άκαρπες οι δύο συνεδριάσεις τότε Πρόεδρος μειοψηφίας μπορεί να εκλεγεί σε τρίτη συνεδρίαση με σχετική πλειοψηφία.

Εν ολίγοις ο Εξαδάκτυλος έπρεπε να λάβει στην πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία 8 ψήφους, τους οποίους η παράταξή του δεν διαθέτει, οπότε υπήρχαν δύο ενδεχόμενα: είτε να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις σε αντιπροσωπευτικό προεδρείο ή να οδηγηθεί σε τρίτη συνεδρίαση, στην οποία μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος μειοψηφίας με λιγότερους από 8 ψήφους.

Η διαδικασία των τριών συνεδριάσεων έχει σκοπό να υπάρξουν στο ενδιάμεσο διαβουλεύσεις, προκειμένου να οδηγηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο σε συγκλήσεις, ώστε να προκύψει αντιπροσωπευτικό προεδρείο στο οποίο θα συμμετέχουν οι περισσότερες δυνατόν παρατάξεις προκειμένου να καταστεί ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η διοίκηση του Συλλόγου.

Όμως ο Εξαδάκτυλος, με τη μισαλλοδοξία που τον διακατέχει, δε θέλει να διαβουλευθεί με καμία άλλη παράταξη, ούτε καν με την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΚΙ, η οποία περιλαμβάνει συμβούλους που πρόσκεινται στη ΝΔ. Θέλει να συγκροτήσει προεδρείο αποκλειστικά με μέλη της δικής του παράταξης, αν και καταλαβαίνει (;) πως θα έχει τεράστια προβλήματα να διοικήσει το Σύλλογο.

Έγινε λοιπόν η πρώτη συνεδρίαση την Παρασκευή και ο Εξαδάκτυλος έλαβε 7 ψήφους και δεν εκλέγεται Πρόεδρος. Όμως, η βουλιμία του να καταλάβει την καρέκλα του προέδρου είναι τεράστια, γι αυτό σκαρφίστηκε το εξής εξωφρενικό: να συντμήσει τις τρεις συνεδριάσεις σε μία. Μόλις λοιπόν τελείωσε άκαρπη η πρώτη συνεδρίαση είχε έτοιμη πρόσκληση για δεύτερη συνεδρίαση σε 15 λεπτά!

Ως αναμενόμενο, τα υπόλοιπα 8 μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τις άλλες παρατάξεις αποχώρησαν καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό και αφήνοντας τον Εξαδάκτυλο με την ομάδα του μόνους, να αναζητούν την επόμενη λαθροχειρία που θα επιχειρήσουν.

Τελικά έστειλαν πρόσκληση για νέα συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Η διαδικασία εκλογής φαίνεται πως θα τραβήξει σε μήκος και ευτελισμός του ΠΙΣ θα φτάσει σε βάθος..

Δημήτρης Βαρνάβας

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) - Ενημέρωση

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) - Ενημέρωση

Ο νόμος 4512/18 προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής στο άρθρο 282, η οποία περιλαμβάνει μία συνεδρίαση στην οποία Πρόεδρος εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία και σε περίπτωση αποτυχίας δεύτερη συνεδρίαση, στην οποία προβλέπεται και πάλι απόλυτη πλειοψηφία.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 319 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: