Ξεκαθαρίζει η υπόθεση με τις πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις στο Γ.Ν. Σάμου

Εκμεταλλεύονταν την ανάγκη προσφύγων και μεταναστών

Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων»

Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χτες μετά την απολογία τους στον ανακριτή τέσσερις από τους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου – δύο ορθοπεδικοί, ένας χειρουργός και ένας στρατιωτικός γιατρός.

Οι παραπάνω, οι οποίοι ανακρίνονταν για συμμετοχή σε κύκλωμα γιατρών, νοσηλευτών και διερμηνέων που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη προσφύγων και μεταναστών να απεγκλωβιστούν από το νησί και τους εφοδίαζαν με πλαστές ή ψευδείς βεβαιώσεις ότι χρειάζεται να νοσηλευτούν στην Αθήνα.

Με αυτές τις βεβαιώσεις, για τις οποίες ο κάθε πρόσφυγας πλήρωνε τουλάχιστον 300-400 ευρώ, μπορούσε να βγει απόφαση που αίρει τον γεωγραφικό περιορισμό και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα. Στα χέρια των αρχών παραμένουν ένας νευρολόγος του νοσοκομείου και ο υπεύθυνος γιατρός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, ο οποίος είχε προσληφθεί στο πρόγραμμα PHILOS του υπουργείου Υγείας και ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης ένας νοσηλευτής του ΚΕΕΛΠΝΟ και μια νοσηλεύτρια από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, που εργάζονταν στο ΚΥΤ, όπως και δύο διερμηνείς.

Εισβολή της Αστυνομίας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους τέσσερις από τους γιατρούς Έντονα ερωτήματα προξενεί ωστόσο το γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχει συλληφθεί άλλος διερμηνέας, για τον οποίο υπήρξε καταγγελία το Μάιο από την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου ότι είχε στα χέρια του εννέα πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις, ενώ γύρω του βρίσκονταν οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες. Οι εννέα πλαστές γνωματεύσεις έχουν παραδοθεί στην Εισαγγελία του νησιού, ωστόσο φαίνεται πως, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν τις αξιοποίησαν οι αρχές με αποτέλεσμα ο εν λόγω διερμηνέας να κυκλοφορεί ελεύθερος και απερίσπαστος.

Σήμερα αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. Η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται τον Μάιο, όταν η κοινωνική υπηρεσία και η διοίκηση του Νοσοκομείου αντιλήφθηκαν περίεργες κινήσεις με τις ιατρικές βεβαιώσεις και κατέθεσαν αναφορά στην Εισαγγελία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.», κλιμάκιο αστυνομικών εισέβαλε τη Δευτέρα στο ΚΥΤ, ζήτησαν ιατρικά έγγραφα και προσήγαγαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική εισβολή έγινε με ιδιαίτερα έντονο και θορυβώδη τρόπο, σε αντίθεση με τη διακριτικότητα που συνηθίζεται σε παρόμοιες υποθέσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί ιδιαίτερη ενόχληση στο ιατρικό κλιμάκιο και στον συντονιστή του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ, Μάνο Λογοθέτη, ο οποίος ορίστηκε την Τρίτη ειδικός γραμματέας Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Τον Μάιο η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου εντόπισε κάποιες μη σύννομες ενέργειες, που σχετίζονταν με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις σε πρόσφυγες. Ενημέρωσε τη διοίκηση, η οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα. Μετά από δυόμισι περίπου μήνες είχαμε την εξέλιξη σε επίπεδο προανάκρισης και παρέμβασης εισαγγελέα και ανακριτή», σημειώνει στην «Εφ.Συν.» ο διοικητής του νοσοκομείου, Λάζαρος Θεόφιλος.

Δ.ΑΓΓ., ΝΤΑ.Β., Μ.Ι.Τ.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Εκμεταλλεύονταν την ανάγκη προσφύγων και μεταναστών

Summary

Εκμεταλλεύονταν την ανάγκη προσφύγων και μεταναστών να απεγκλωβιστούν από το νησί και τους εφοδίαζαν με πλαστές ή ψευδείς βεβαιώσεις ότι χρειάζεται να νοσηλευτούν στην Αθήνα. Ο κάθε πρόσφυγας πλήρωνε τουλάχιστον 300-400 ευρώ

Sending
User Review
3 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 547 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: