Ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος

Από νέο πειραματικό φάρμακο, το belantamab mafodotin

Πολλαπλούν Μυέλωμα - Ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος

Η Glaxo Smith Kline δήλωσε ότι μια πειραματική θεραπεία για το πολλαπλό μυέλωμα είχε σημαντικά αποτελέσματα σε ασθενείς που είχαν εξαντλήσει τρεις προηγούμενες θεραπευτικές επιλογές.

Συγκεκριμένα, δύο δόσεις belantamab mafodotin, βοήθησαν στην υποχώρηση της νόσου σε ενήλικες που είχαν λάβει τρεις προηγούμενες θεραπείες ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας, την Παρασκευή.

Η GSK σκοπεύει να επιδιώξει την έγκριση του φαρμάκου και να υποβάλει τα δεδομένα της μελέτης στα αρμόδια ρυθμιστικά όργανα φέτος.

Η GSK είχε πουλήσει τα εγκεκριμένα ογκολογικά της φάρμακα στη Novartis το 2014, αλλά επανήλθε στη θεραπεία του καρκίνου με μια συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Tesaro για 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι και μια συμφωνία 3,7 δις ευρώ τον Φεβρουάριο για τα δικαιώματα ανοσοθεραπείας επόμενης γενιάς της Merck KGaA στη Γερμανία.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να υποβάλλουμε αίτηση για την έγκριση του belantamab mafodotin αργότερα φέτος και να συνεχίσουμε να διερευνάμε πώς θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμα περισσότερους ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της GSK, Hal Barron.

Το φάρμακο στοχεύει μια πρωτεΐνη που συνδέεται με το πολλαπλό μυέλωμα γνωστή ως BCMA.

 

healthdaily.gr

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος

Πολλαπλό μυέλωμα - Νέα θεραπεία

Μια πειραματική θεραπεία (belantamab mafodotin) για το πολλαπλό μυέλωμα είχε σημαντικά αποτελέσματα σε ασθενείς που είχαν εξαντλήσει τρεις προηγούμενες θεραπευτικές επιλογές.

Sending
User Review
5 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 385 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: