Novartis: Δίωξη Λοβέρδου για δωροδοκία ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας

Προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητεί από την Βουλή η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis. Την ίδια στιγμή στο αρχείο θέτει το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στο Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκέλος της έρευνας που αφορά στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του, με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς να οδηγήσουν την δικογραφία στο αρχείο με σχετική πράξη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων  και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Κάνει λόγο πάλι για σκευωρία

Για ακόμα μία φορά ο ίδιος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και έκανε λόγο για «πολιτικούς σκευωρούς» τους οποίους θα νικήσει «χωρίς προνόμια και προσχήματα».

«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας Novartis» υποστήριξε.

«Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει» πρόσθεσε.

Πλήρη στήριξη από ΚΙΝ.ΑΛΛ

Με εξίσου σκληρή δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου αντέδρασε το Κίνημα Αλλαγής προσφέροντας πλήρη στήριξη στον κ. Λοβέρδο.

«Η διαδικαστική ενέργεια για τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι από τους τελευταίους σπασμούς του συστήματος Ρασπούτιν, που αντί να διερευνήσει το σκάνδαλο στο φάρμακο 2004-2009, έστησε τη σκευωρία με αφορμή την έρευνα για την Novartis στην Αμερική.

»Επαινούμε τον Ανδρέα Λοβέρδο που δεν ζητά ασυλίες, ούτε προσφεύγει σε τερτίπια τύπου άρθρου 86 και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μαζί του για να αποκαλύψουμε πλήρως τη σκευωρία», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

 

efsyn.gr

Novartis: Δίωξη Λοβέρδου για δωροδοκία ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Λοβέρδος - Δωροδοκία

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητεί από την Βουλή η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.