Ιπποκράτειο ΓΝΘ: Αναβλήθηκε μεταμόσχευση νεφρού

Από το κακό στο χειρότερο πάμε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Αναβλήθηκε μεταμόσχευση νεφρού

Από το κακό στο χειρότερο πάμε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και δη στο Ιπποκράτειο, όπου ακυρώθηκε προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη μεταμόσχευση νεφρού με δότη πατέρα και λήπτη τον γιο του. 

Η αναβολή έγινε λόγω αδυναμίας του Ανοσολογικού Εργαστηρίου και Εθνικού Κέντρου Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου ΓΝΘ να διενεργήσει τον αναγκαίο και άμεσο προμεταμοσχευτικό έλεγχο!

Η αδυναμία αυτή οφείλεται «στην υποστελέχωση του εργαστηρίου (υπηρετούν δύο γιατροί καλύπτοντας τις… επτά οργανικές θέσεις που προβλέπονται) και στην περαιτέρω αποδυνάμωσή του με τη μετακίνηση δύο επιμελητριών σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου», όπως ήδη έχει αποκαλυφθεί και από ρεπορτάζ του makthes.gr.

Όπως μάλιστα είπε μέλος του συλλόγου νεφροπαθών: «Ακόμη και η βιοπαθολόγος του εργαστηρίου, με εμπειρία στην Ανοσολογία και στη Μοριακή Διαγνωστική, μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία»! Η συγκεκριμένη περίπτωση που αποκαλύπτεται από μέσο της Θεσσαλονίκης προκαλεί τεράστια ερωτήματα για τις εγκρίσεις αυτών των μετακινήσεων και, όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη σταλεί επιστολή στον υφυπουργό Υγείας Βασίλειο Κοντοζαμάνη, την οποία υπογράφει ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φούζας.

Ο τελευταίος ζητεί την άμεση μετακίνηση βιοπαθολόγου με μεγάλη εμπειρία στην ιστοσυμβατότητα, την επιστροφή επιμελήτριας που έχει εκπαιδευτεί στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, την άμεση υπογραφή του ΦΕΚ που εκκρεμεί για μία θέση ειδικού γιατρού ο οποίος ύστερα από εκπαίδευση έξι μηνών θα προσφέρει υπηρεσίες και την επιστροφή της βιοπαθολόγου, η οποία επίσης μετακινήθηκε…

0 καθηγητής Ιωάννης Φούζας είναι μια σημαντική προσωπικότητα και πρόσφατα με την ιδιότητα του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων κατόρθωσε να φέρει στην Ελλάδα τη διοργάνωση και τη φιλοξενία παγκόσμιου συνεδρίου για ης μεταμοσχεύσεις. Αναρωτιέται και αυτός, όπως όλοι μας, ποιοι αποφασίζουν για τις μετακινήσεις των γιατρών, χωρίς να εξετάζουν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την έλλειψη γιατρών, όπως το πολύ σοβαρό σημερινό πρόβλημα, με την αναβολή της μεταμόσχευσης νεφρού…

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ιπποκράτειο ΓΝΘ: Αναβλήθηκε μεταμόσχευση νεφρού

Μεταμόσχευση - Αναβολή

Η αναβολή έγινε λόγω αδυναμίας του Ανοσολογικού Εργαστηρίου και Εθνικού Κέντρου Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου ΓΝΘ να διενεργήσει τον αναγκαίο και άμεσο προμεταμοσχευτικό έλεγχο!

Sending
User Review
2 (1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 549 access attempts in the last 7 days.