ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ- Ούτε οι καιροί, ούτε τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν

Τρεις μήνες από την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ακόμη δεν έχει υπάρξει συνάντηση του υπουργού με την ΟΕΝΓΕ.

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 

 

1 Οκτωβρίου 2019

 

Ούτε οι καιροί, ούτε τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν

 

 

Συμπληρώνονται τρεις μήνες από την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ακόμη δεν έχει υπάρξει συνάντηση του υπουργού με την ΟΕΝΓΕ.

Το ίδιο διάστημα υπάρχει πληθώρα συναντήσεων του Υπουργού Υγείας με φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις υγειονομικών και ασθενών, αλλά ακόμη και με μεμονωμένους διευθυντές ΕΣΥ.  Αντίθετα, η συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ παραπέμφθηκε μέσα στον Οκτώβριο και θα γίνει με τον Υφυπουργό Υγείας. Αυτή η εμφανής υποβάθμιση της ΟΕΝΓΕ δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια.

Η απαξίωση, όμως, προς τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των ιατρών ΕΣΥ γίνεται ακόμη χειρότερη από την πρόθεση του Υπουργείου για αλλαγή στη μοριοδότηση των προσλαμβανόμενων ιατρών στο ΕΣΥ, για την οποία ζητήθηκαν από τον υφυπουργό επειγόντως προτάσεις από τις ιατρικές εταιρείες, αλλά δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να ενημερώσει θεσμικά την ΟΕΝΓΕ. Τόσο πολύ υπολογίζει την άποψη των ιατρών ΕΣΥ κι έτσι αντιλαμβάνεται τη θεσμικότητα των ρόλων!

Την ίδια στιγμή γίνεται πληθώρα ανακοινώσεων από τον Υπουργό σχετικά με αλλαγές στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων.

 

Ο Υπουργός Υγείας οφείλει επιτέλους να σταματήσει να κρύβεται από τους ιατρούς ΕΣΥ, εκτός κι αν αυτό που θέλει να κρύψει είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει, γνωστή άλλωστε από το πρόσφατο παρελθόν.

Αλλά όσο και να θέλει να κρυφτεί, ήδη πίσω από το δημόσιο λόγο του φαίνονται οι προθέσεις του για ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του ΕΣΥ (ΜΕΘ, χημειοθεραπείες, κοκ) και για ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων με ρουσφετολογική οσμή (επιστροφή του ΚΕΕΛΠΝΟ με μετατροπή του ΕΟΔΥ σε ιδιωτικού δικαίου, υποβάθμιση του ΚΕΣΥ ή κατάργηση του,  κοκ).

 Ο Υπουργός Υγείας οφείλει άμεσα να συναντηθεί με την ΟΕΝΓΕ και να απαντήσει ΑΜΕΣΑ για:

  • Επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2012, όπως ορίζει η απόφαση του ΣΤΕ.
  • Την κωλυσιεργία υπογραφής των προσλήψεων γιατρών που έχουν ήδη κριθεί για τα ΤΕΠ
  • Προγραμματισμό προσλήψεων ιατρών ΕΣΥ για κάλυψη των λειτουργικών κενών.
  • Ξεπάγωμα συνολικά των προσλήψεων που σταμάτησαν λόγω των εκλογών (εκτός κι αν σκοπεύει να τις ματαιώσει).
  • Θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή των ιατρών ΕΣΥ σε άγονες νησιωτικές περιοχές.

 

Παράλληλα θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι θέσεις του συνολικά για θέματα που αφορούν άμεσα τους ιατρούς όπως, η ιατρική εκπαίδευση κι επανεκπαίδευση ιατρών ΕΣΥ, το εφημεριακό, η επανεξέταση της φορολογικής επιβάρυνσης των εισοδημάτων από εφημερίες, αλλά και θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, όπως η χρηματοδότηση του συστήματος, ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος, η χορήγηση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κοκ.

 

Ας σταματήσει το κρυφτούλι!

Ούτε οι καιροί, ούτε τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν!

 

 

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ- Ούτε οι καιροί, ούτε τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν

ΜΕΤΩΠΟ - Υπουργείο Υγείας

Συμπληρώνονται τρεις μήνες από την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ακόμη δεν έχει υπάρξει συνάντηση του υπουργού με την ΟΕΝΓΕ. Ο Υπουργός Υγείας οφείλει επιτέλους να σταματήσει να κρύβεται από τους ιατρούς ΕΣΥ, εκτός κι αν αυτό που θέλει να κρύψει είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει, γνωστή άλλωστε από το πρόσφατο παρελθόν.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 534 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: