Πρόστιμα 600 € για κάπνισμα σε κλινική

Τα πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν μια υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας και η διευθύντρια της κλινικής, όπως προβλέπει ο νόμος, παρόλο που δεν κάπνιζε.

 

Η αυλαία άνοιξε χθες στο Ηράκλειο ΤΑ ΠΡΩΤΑ πρόστιμα για το κάπνισμα «έπεσαν» χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), σε μια υπάλληλο καθαριότητας και μια διευθύντρια κλινικής.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε και ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter την είδηση που ανέβηκε στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν επόπτης δημόσιας υγείας και υπάλληλος από τη Δημοτική Αστυνομία έκανε έλεγχο στους χώρους των κλινικών και το αποτέλεσμα ήταν να γράψει πρόστιμα που αγγίζουν τα 600 ευρώ. Τα πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν μια υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας και η διευθύντρια της κλινικής, όπως προβλέπει ο νόμος, παρόλο που δεν κάπνιζε.

Οι καμπάνες

Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός δήλωσε χθες: «Στην καθαρίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καθώς κάπνιζε εν ώρα εργασίας μέσα στην κλινική και στη διευθύντρια της κλινικής 500 ευρώ, όπως προβλέπεται από τον αντικαπνιστικό νόμο, ανεξάρτητα αν καπνίζει ή όχι. Ακολούθησαν έλεγχοι και σε άλλες κλινικές, αλλά δεν διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις». Φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία, βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις στον Δήμο Ηρακλείου και οι έλεγχοι συνεχίζονται σε υγειονομικά καταστήματα και άλλους χώρους.

 

Σχόλιο:

"Απαγορεύεται το κάπνισμα!"

“Απαγορεύεται το κάπνισμα!”

Διαβάζουμε παραπάνω ότι: Τα πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν μια υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας και η διευθύντρια της κλινικής, όπως προβλέπει ο νόμος, παρόλο που δεν κάπνιζε”.

Πόσο δίκαιο είναι αυτό το φασιστικό μέτρο “συλλογικής ευθύνης”? Γιατί μου θυμίσει τα Ναζιστικά “αντίποινα” της Κατοχής και αντίστοιχα αντίποινα κατά τρίτων?
Είναι αυτό απονομή δικαιοσύνης? 

Και κάτι σχετικά με το παραπάνω σκίτσο… 

Πόσο επικοινωνιακό είναι το όλο “κυνήγι μαγισσών” του κ Κικίλια? Αναφέρεται στα τηλεοπτικά παράθυρα κι όπου αλλού βρεθεί στον αντικαπνιστικό αγώνα του οποίου έχει αναλάβει την αρχηγία σαν να είναι προσωπική του υπόθεση. Τόσο που δεν θα έκανε εντύπωση αν στο εγγύς μέλλον το αποκαλούσε ” Ο Αγών μου”.

Δεν είμαι κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος! Είμαι όμως κατά των υπερβολών διότι οι υπερβολές στοχεύουν πολύ συχνά στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την συγκάλυψη πιο ουσιαστικών και υπαρκτών προβλημάτων!

Το να αποτελεί το κάπνισμα την κύρια ενασχόληση του Υπουργού όταν τα νοσοκομεία της Δημόσιας Υγείας καταρρέουν από τις ανερμάτιστες επιλογές της Πολιτικής Υγείας είναι μάλλον ένα προπέτασμα καπνού. Δεν μπορεί να προβάλει το κάπνισμα (το “όργανο” και η πινακίδα στο σκίτσο) ως το μείζον ζήτημα όταν η πολιτική του δολοφονεί (ο μαφιόζος) δολοφονεί την Δημόσια Υγεία (το θύμα)!

Ναι να απαγορεύεται το κάπνισμα στα Νοσοκομεία αλλά πιο σημαντικό είναι να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό. Πιο σημαντικό είναι να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πιο σημαντικό είναι να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την Υγεία.

Θα ασχοληθεί κάποια στιγμή το Υπουργεία Υγείας με το πρωτεύοντα ρόλο του ή θα συντονίζει καταδρομικές επιχειρήσεις κατά καπνιστών και την παραδειγματική τιμωρία τρίτων ως αντίποινα για επικοινωνιακούς λόγους?

Κ.Γ.

Κάπνισμα: Συλλογική ευθύνη?

Κάπνισμα: Συλλογική ευθύνη?

ΤΑ ΠΡΩΤΑ πρόστιμα για το κάπνισμα «έπεσαν» χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), σε μια υπάλληλο καθαριότητας και μια διευθύντρια κλινικής (η οποία δεν κάπνιζε).

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 548 access attempts in the last 7 days.