ΜΕΤΩΠΟ – Ενημερωτικό στους εκλέκτορες του ΠΙΣ

ΜΕΤΩΠΟ - Π.Ι.Σ.

 

ΜΕΤΩΠΟ – Ενημερωτικό στους εκλέκτορες του ΠΙΣ

 

Συνάδελφε καλημέρα

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ θεωρούμε επιβεβλημένο ν΄ απευθυνθούμε σ΄ εσένα ως εκλέκτορα, προκειμένου να σε ενημερώσουμε για τη διαρκή απαξίωση και περιθωριοποίηση του ΠΙΣ, πιστεύοντας πως η ενημέρωση αποτελεί προϋπόθεση ώστε να τεθεί φραγμός στην καταστροφική πορεία του μεγαλύτερου φορέα της Ιατρικής μας Κοινότητας.

Έτσι:

1.– Παραθέτουμε Δήλωσή μας σχετικά με τα περιστατικά ιδιοκτησιακής συμπεριφοράς από το μειοψηφικό προεδρείο του ΠΙΣ, περιστατικά που θέτουν όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο περιθώριο.

Μόνοι επισκέπτονται τον υπουργό, μόνοι δίνουν συνεντεύξεις, μόνοι συγκαλούν συσκέψεις στις οποίες και πάλι μόνοι αυτοί συμμετέχουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΙΣ με φορείς της ΠΦΥ και την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ αποκλείστηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ που δεν πρόσκεινται στην ηγεσία.

Τα ατοπήματα όμως συνεχίστηκαν και μετά τη σύσκεψη.

Σε Δελτίο Τύπου (κλικ εδώ) αναφέρουν πως «ο ΠΙΣ ζήτησε από την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν τα 800 εκατ. ευρώ».

Άμεση υπήρξε η απάντηση του ΕΟΠΥΥ (κλικ εδώ), η οποία αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης και διασύρει τον ΠΙΣ. Εν ολίγοις ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει πως οι λειτουργικές του δαπάνες είναι 60 εκατ. ευρώ και όχι 800, όπως αυθαίρετα ισχυρίσθηκε ο ΠΙΣ. Διερωτόμαστε: με ποια αξιοπιστία η ηγεσία του ΠΙΣ μπορεί να συνομιλεί με φορείς και να διεκδικεί, όταν εκτοξεύει τέτοιες τερατώδεις ανοησίες;

Προφανώς ο κ. Εξαδάκτυλος και ο περίγυρός του δεν αντιλαμβάνονται πως η απαξίωση του ΠΙΣ ζημιώνει το κύρος και τα συμφέροντα όλων των γιατρών της χώρας. Οι μόνοι που μπορούν να ανακόψουν αυτή την καταστροφική πορεία είμαστε όλοι εμείς οι εκλέκτορες που απαρτίζουμε τη Γενική Συνέλευση, το κυρίαρχο όργανο του ΠΙΣ.

Δυστυχώς όμως κι αυτή υπονομεύτηκε. Ενώ τον Φεβρουάριο λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση, η ηγεσία Εξαδάκτυλου εκμαίευσε από την Ολομέλεια Προέδρων αποφάσεις που ανατρέπουν αντίστοιχες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για την κατάσταση στο ΕΣΥ και τις παρουσίασε δημοσίως ως δήθεν «ρηξικέλευθες» προτάσεις, επισύροντας την οργή όλων των υγειονομικών φορέων και δημιουργώντας την αίσθηση πως ο ΠΙΣ λειτουργεί ως προπομπός για την ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

2.– Ένα ακραίο συμβάν που αποδεικνύει την αυταρχική αντίληψη της μειοψηφικής ομάδας που διοικεί τον Σύλλογο αφορά στην απαγόρευση που έχουν επιβάλλει στην ενημέρωση των μελών του ΔΣ για έγγραφα και αποφάσεις απαραίτητες για λήψη αποφάσεων στις συνεδριάσεις του ΔΣ ή για τον έλεγχο πράξεων της Διοίκησης του ΠΙΣ. Απόδειξη αυτής της αυταρχικής πρακτικής είναι η Εισαγγελική Εντολή που εκδόθηκε αναγκαστικά στις 31 Οκτωβρίου (επισυνάπτεται παρακάτω) και επιβάλλει να δοθούν στον πρώτο εξ ημών έγγραφα που είχαν ζητηθεί πριν δύο μήνες και η Διοίκηση Εξαδάκτυλου αρνούνταν επίμονα να χορηγήσει, πράγμα που δε συμβαίνει ούτε στο μικρότερο εκπολιτιστικό σύλλογο της χώρας.

Σημειώνουμε πως πρόκειται για τη δεύτερη Εισαγγελική Εντολή χορήγησης εγγράφων στον υπογράφοντα.

3.– Τέλος, η μισαλλόδοξη απόφαση σε βάρος του συναδέλφου Τάσου Βασιάδη, για την οποία έγινε αναφορά στην πρόσφατη Ολομέλεια Προέδρων στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία του ΠΙΣ. Προσδοκούμε πως ο συνάδελφος Βασιάδης θα ενημερώσει ο ίδιος τους εκλέκτορες και ως εκ τούτου δεν υπεισερχόμαστε στην υπόθεση.

Είμαστε στη διάθεσή σου για όποιες διευκρινήσεις ζητηθούν.

Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας
Μιχάλης Ψαλτάκος

 

ΜΕΤΩΠΟ - Ενημερωτικό στους εκλέκτορες του ΠΙΣ

ΜΕΤΩΠΟ - Ενημερωτικό στους εκλέκτορες του ΠΙΣ

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ θεωρούμε επιβεβλημένο ν΄ απευθυνθούμε σ΄ εσένα ως εκλέκτορα, προκειμένου να σε ενημερώσουμε για τη διαρκή απαξίωση και περιθωριοποίηση του ΠΙΣ, πιστεύοντας πως η ενημέρωση αποτελεί προϋπόθεση ώστε να τεθεί φραγμός στην καταστροφική πορεία του μεγαλύτερου φορέα της Ιατρικής μας Κοινότητας.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 520 access attempts in the last 7 days.