Ο Αστραχάν και ο Νεκτάριος

Ο Αστραχάν και ο Νεκτάριος

Όταν η παρέα του ΠΙΣ εκτόξευσε τις δήθεν «ρηξικέλευθες» προτάσεις για μετατροπή των Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένοι αναρωτήθηκαν αν ο Εξαδάκτυλος λειτουργεί ως λαγός της ΝΔ. Όσοι όμως τον γνωρίζουν αμφέβαλαν. Διέγνωσαν πως περισσότερο προς το αντίστοιχο του Αστραχάν προσομοιάζει, παρά προς εκείνο του λαγού.

Ένα άρθρο στο σημερινό φύλλο του -εγνωσμένου κύρους!- ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (κλικ εδώ) έλυσε αρκετές απορίες για την πατρότητα της ιδέας περί Νοσοκομείων ως ΝΠΙΔ και της σύμπραξής τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Πρόκειται για άρθρο του κ. Μιλτιάδη Νεκτάριου, γνωστού νεοφιλελεύθερου οικονομολόγου, Διοικητή του ΙΚΑ την εποχή Σημίτη. Μάλιστα τότε ήταν τέτοιο το εκσυγχρονιστικό μένος του κ. Νεκτάριου που οδήγησε την Καθημερινή να τον αποκαλέσει «εκσυγχρονιστή εν..υαλοπωλείω».

Σήμερα ο κ. Νεκτάριος τυγχάνει σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για την εφαρμογή του ασφαλιστικού μοντέλου Πινοσέτ στη χώρα μας.

Όμως ο κύριος καθηγητής είναι μαρτυριάρης. Στο άρθρο του αποκαλύπτει πως οι δήθεν προτάσεις Εξαδάκτυλου στην πραγματικότητα είναι δικές του.

Ποιος είναι όμως ο κ. Νεκτάριος;

Είναι καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στη Χρηματιστηριακή Β. Ελλάδος (1991-93) και στην Εθνική Ασφαλιστική (1993-99), Διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004) καθώς και Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (1993-96) και της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004).

Ο Μ. Νεκτάριος σήμερα, εκτός από καθηγητής Πανεπιστημίου, είναι και πρόεδρος της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας International Life.

Θιασώτης της αντίστροφης υποθήκης (Reverse Mortgage) τουτέστιν της υποθήκευσης του σπιτιού των ηλικιωμένων από ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να λάβουν σύνταξη όσο βρίσκονται εν ζωή. Μετά θάνατον το σπίτι περιέρχεται στην ασφαλιστική εταιρεία.

Το 2014, εν μέσω μνημονίων πρότεινε (κλικ εδώ) τη δημιουργία ΣΔΙΤ μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών για την κάλυψη των ανασφάλιστων. Η πρόταση έγινε στο Forum του Κυριόπουλου, αποσπώντας τα εύγε της ομήγυρης. Ευτυχώς, λίγο αργότερα έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλιώς οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ροκάνιζαν τον ΕΟΠΥΥ αφήνοντας ανασφάλιστο όλο τον ελληνικό λαό.

Δε θα παραξενευτούμε αν μετά την πρόταση Νεκτάριου περί μετατροπής των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ επακολουθήσει η επόμενη πρόταση, αυτή της αντίστροφης υποθήκης των Νοσοκομείων..

Δημήτρης Βαρνάβας

Μέλος Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

 

 

Ο Αστραχάν και ο Νεκτάριος

Ο Αστραχάν και ο Νεκτάριος

Όταν η παρέα του ΠΙΣ εκτόξευσε τις δήθεν «ρηξικέλευθες» προτάσεις για μετατροπή των Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένοι αναρωτήθηκαν αν είναι ο Εξαδάκτυλος λειτουργεί ως λαγός της ΝΔ. Όσοι όμως τον γνωρίζουν αμφέβαλαν. Διέγνωσαν πως περισσότερο προς το αντίστοιχο του Αστραχάν προσομοιάζει, παρά προς εκείνο του λαγού.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 839 access attempts in the last 7 days.