Ο ΠΙΣ ανοίγει νέο κεφάλαιο “ρηξικέλευθων” προτάσεων

ΑΡΜΑ: Ο «Λαγός» ΠΙΣ προχωρά την εργολαβία που του έχει αναθέσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας. Διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης για τα ΣΔΙΤ

Ο «Λαγός» ΠΙΣ προχωρά την εργολαβία που του έχει αναθέσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας. Διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης για τα ΣΔΙΤ!!!

Ο ΠΙΣ, μετά τις «ρηξικέλευθες» προτάσεις για μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και την είσοδο των ιδιωτών στη λειτουργία τους, προετοιμάζει δεύτερο σκέλος παρέμβασης, το οποίο αποτελούν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικών Φορέων στην υγεία (ΣΔΙΤ).

Διοργανώνει λοιπόν Ημερίδα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου, το πρόγραμμα της οποίας είναι γνωστό μόνο στον κύκλο του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ.

Ο τίτλος της Ημερίδας είναι: « Ημερίδα Ενημέρωσης και Διάλογου για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού Δημόσιου Τομέα στη παροχή Υπηρεσιών Υγείας!!!»

Είναι προφανές πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα της ηγεσίας του ΠΙΣ να περιθωριοποιήσει το νοσοκομειακό κίνημα και  τους εργαζόμενους  και να επιβάλει στην Υγεία την  προγραμματική ατζέντα της Κυβέρνησης της Ν.Δ για το μέλλον του ΕΣΥ και των Δημοσιών Δομών Υγείας.

Είναι ενδεικτικός ο περιφρονητικός τρόπος, και όχι μόνο, που αντιμετωπίστηκε από τον κ. Εξαδάκτυλο η πρόταση της ΟΕΝΓΕ να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας σχετικά με το ΕΣΥ που λειτουργεί στα πλαίσια του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ.

Ο ΠΙΣ αποτελεί πλέον, για όποιον είχε αυταπάτες, εκτροφείο σχεδίων ακραίου νεοφιλελευθερισμού και προπομπό των προτάσεων για διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα μας.

Θεωρούμε  λοιπόν πως η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ οφείλουν να λάβουν ΑΜΕΣΑ θέση. Από τη μια καταδικάζοντας τις μεθοδεύσεις του ΠΙΣ, αναδεικνύοντας τη ΠΛΗΡΗ ταύτιση του με το Προγραμματικό λόγο της Ν.Δ και τις «εργολαβίες» που έχει αναλάβει, και από την άλλη να καλέσουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, αφενός να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη ημερίδα και αφετέρου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα απαξίωσης του ΠΙΣ και την ΠΛΗΡΗ διαφωνία τους  με τα  σχέδια  που απεργάζεται- από κοινού και «κατά εντολή» της  Κυβέρνηση της Ν.Δ-  για τη Διάλυση του ΕΣΥ, των Δημόσιων Δομών και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Ο ΠΙΣ ανοίγει νέο κεφάλαιο "ρηξικέλευθων" προτάσεων

ΠΙΣ - ΣΔΙΤ

Ο «Λαγός» ΠΙΣ προχωρά την εργολαβία που του έχει αναθέσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας. Διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης για τα ΣΔΙΤ. Ο ΠΙΣ, μετά τις «ρηξικέλευθες» προτάσεις για μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και την είσοδο των ιδιωτών στη λειτουργία τους, προετοιμάζει δεύτερο σκέλος παρέμβασης, το οποίο αποτελούν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικών Φορέων στην υγεία (ΣΔΙΤ).

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 570 access attempts in the last 7 days.