ΜΕΤΩΠΟ Π.Ι.Σ.: Οι δόκτορες μίλησαν

ΜΕΤΩΠΟ - Π.Ι.Σ.

 

Υπογράφουν τις ανακοινώσεις του ΠΙΣ ως Δρ Εξαδάκτυλος και Δρ Ελευθερίου. Βεβαίως η πρόταξη διδακτορικών τίτλων ούτε εγκυρότητα προσθέτει, ούτε περιβάλει με δίκαιο τα έωλα επιχειρήματα ανακοινώσεων. Το αντίθετο συμβαίνει. Η ανακρίβεια, το υποβολιμαίο, το κακόβουλο και το αναληθές περιεχόμενο των ανακοινώσεων υποβαθμίζει και απαξιώνει τους διδακτορικούς τίτλους, πράγμα που αδικεί κατάφωρα και όλους τους κατόχους ανάλογων τίτλων.

Βεβαίως οι δόκτορες του ΠΙΣ δεν ασχολούνται με ψιλοπράγματα, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό των γιατρών, οι προσλήψεις στο ΕΣΥ και η συλλογική σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτοί είναι φτιαγμένοι για «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών/τα δύσκολα και ανεκτίμητα Εύγε».

Εντούτοις, κάτω από την πίεση και με βαριά καρδιά, αναγκάστηκαν ν΄ ασχοληθούν (κλικ εδώ) και να μιλήσουν για τα χρήματα που δαπανούν για δύο δημοσιογράφους που προσέλαβαν, προκειμένου να εκδίδουν ένα Δελτίο Τύπου το μήνα και κυρίως να εξασφαλίζουν τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης στα έργα και τις ημέρες τους.

Και τί είπαν; Πως κάνουν τα ίδια με την προηγούμενη διοίκηση του ΠΙΣ στην οποία και οι ίδιοι συμμετείχαν, αλλά τώρα την κατηγορούν πως εκείνη σπαταλούσε τα χρήματα του ΠΙΣ!

Είναι έτσι; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

1.- Ομολογούν πως πληρώνουν μία δημοσιογράφο με 2000€ συν ΦΠΑ, τουτέστιν 2460 € μηνιαίως. Στην άλλη δημοσιογράφο αναφέρουν πως καταβάλουν μηνιαίως «900€ συν νόμιμες επιβαρύνσεις». Πόσες όμως είναι οι αποκαλούμενες «νόμιμες επιβαρύνσεις»; Από την κατάσταση δαπανών (εγγραφή Νο 64) προκύπτει πως είναι 950,5€, δηλαδή περισσότερες και από το μισθό!

Εντέλει ομολογούν πως τελικά δίνουν τα διπλάσια από την προηγούμενη διοίκηση, δαπάνη που αντί να μειωθεί δραστικά εκτινάσσεται στα ύψη.

2.- Ψέγουν προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια επειδή σε αυτά εκτελούσε χρέη Γραφείου Τύπου εταιρεία, η οποία πρόσφατα κατηγορήθηκε για εμπλοκή της στο σκάνδαλο Novartis. Αποσιωπούν πως η σύμβαση με την εταιρεία έγινε με δική τους σύμπραξη και θετική ψήφο, ενώ οι αμοιβές στην εν λόγω εταιρεία καταβάλλονταν με θετική ψήφο του κ. Εξαδάκτυλου, της κ. Μαστοράκου και του κ. Καψαμπέλη.

Μάλιστα όταν το ΜΕΤΩΠΟ έθεσε ζήτημα διακοπής της σύμβασης ο κ. Εξαδάκτυλος και η παρέα του υπεραμύνθηκαν της εταιρείας και υπερψήφισαν την παραμονή της στον ΠΙΣ !

Επιπλέον, ισχυρίζονται παραπλανητικά πως καταβλήθηκαν αμοιβές 14.000€ για την παραπάνω εταιρεία, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για την πανελλαδική καμπάνια που έκανε ο ΠΙΣ πριν δύο χρόνια για τον αντιγριπικό εμβολιασμό με μεγάλο αριθμό σποτ σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αφίσες και ενημερωτικό υλικό στους σταθμούς του μετρό.

3.- Στην απόγνωσή τους ισχυρίζονται πως υπήρξε στον ΠΙΣ και δημοσιογράφος του περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ! Επειδή δεν τηρούμε φακέλους κοινωνικών φρονημάτων περιμένουμε να μας υποδείξουν τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

4.- Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τονίσουμε στους μισαλλόδοξους πως οι γιατροί συμμετέχουν στον ΠΙΣ, όπως και στους Ιατρικούς Συλλόγους, με παρατάξεις και όχι με κομματικούς σχηματισμούς. Η απροκάλυπτη κομματική υποτέλεια της μειοψηφικής διοίκησης του ΠΙΣ στρέφεται ευθέως εις βάρος των συμφερόντων των γιατρών, αλλά και της ποιότητας περίθαλψης των πολιτών.

 

Δύο πράγματα έχουμε να συστήσουμε στους δόκτορες που ηγούνται στον ΠΙΣ:

1.- Εφόσον ισχυρίζονται πως προσέλαβαν «έγκριτους και πολύπειρους δημοσιογράφους» να δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους, ώστε να μπορούμε να αξιολογούμε και τα ρεπορτάζ για τα οποία αμείβονται.

2.- Και το σοβαρότερο. Ν΄ ασχοληθούν με τα μείζονα ζητήματα της ιατρικής κοινότητας και να πάψουν την εμμονική ενασχόληση με στόχο τη διάλυση του ΕΣΥ και των δημόσιων δομών, παίζοντας το ρόλο λαγού και προκαλώντας ευρείες ιατρικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Νοέμβρης 2019

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΙΣ

 

ΠΗΓΗ

ΜΕΤΩΠΟ Π.Ι.Σ.: Οι δόκτορες μίλησαν

ΜΕΤΩΠΟ Π.Ι.Σ. - ΠΙΣ

Οι γιατροί συμμετέχουν στον ΠΙΣ, όπως και στους Ιατρικούς Συλλόγους, με παρατάξεις και όχι με κομματικούς σχηματισμούς. Η απροκάλυπτη κομματική υποτέλεια της μειοψηφικής διοίκησης του ΠΙΣ στρέφεται ευθέως εις βάρος των συμφερόντων των γιατρών.

Sending
User Review
5 (2 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.