ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Μεγάλος και ο αριθμός των στρατιωτικών

Αρκετές είναι οι κομματικές επιλογές Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων, τις οποίες ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις.

Αρκετές είναι οι κομματικές επιλογές Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων, τις οποίες ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση αφορά και τις επτά υγειονομικές περιφέρειες.

Για παράδειγμα, ο Ελευθέριος Μπούλιας, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, του ΓΝΑ Γεννηματά, ήταν μέλος της διοίκησης της ΟΝΝΕΔ από το 1998 έως το 2001 και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Ήταν αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Σωτηρία επί υπουργίας Αβραμόπουλου, ενώ είχε αναλάβει διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου Διοικητής ανέλαβε μέλος της ΝΔ και πρώην Δήμαρχος της περιοχής.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας επιλέχθηκε στέλεχος της ΝΔ με πολιτική δραστηριότητα στη Φθιώτιδα.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας Δημήτρης Σκανδάλης ανέλαβε τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ο δε πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Βαγγέλης Ντάκουλας, ανέλαβε τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Άρτας.

O Αναπληρωτής Διοικητής στο Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ, Αδαμάντιος Γάκης, ήταν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

Η Φωτεινή Βρυνά, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝΝΠ «Ο Αγ. Παντελεήμων» – ΓΝΔΑ «Η Αγ. Βαρβάρα», ήταν η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου.

Η Μάγδα Γιαμουστάρη, φιλόλογος, που ανέλαβε Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτινής, είναι στενή φίλη της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη.

Αναπληρωτής διοικητής στο ΚΑΤ ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη ΝΔ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ο Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, διοικητής στον Ευαγγελισμό, είχε διατελέσει και πάλι διοικητής στο ίδιο νοσοκομείο επί υπουργίας Α. Γεωργιάδη.

Στελέχη με …εμπειρία επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να διοικήσει τα Νοσοκομεία εάν κρίνουμε από την επιλογή του νέου διοικητή Κωνσταντίνου Πατέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο 80άρης νέος διοικητής, έλκει την καταγωγή του από την Πιαλεία Τρικάλων, τέως γυμνασιάρχης, μόνιμος υποψήφιος πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τον ΛΑΟΣ και τους ΑΝΕΛ, επέστρεψε στο «γαλάζιο» μαντρί και ενώ διάγει την 9η δεκαετία της ζωής του κατέθεσε αίτηση και επιλέχθηκε για να διοικήσει το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

H  Όλγα Μπαλαούρα σύζυγος του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, νηπιαγωγός στο επάγγελμα, διορίστηκε διοικήτρια στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι μια σειρά από απόστρατους στρατηγούς και αντιστράτηγους της γαλάζιας παράταξης τοποθετούνται επικεφαλής των ιδρυμάτων:

Μια σειρά από απόστρατους στρατηγούς και αντιστράτηγους της γαλάζιας παράταξης τοποθετούνται επικεφαλής των ιδρυμάτων:

Ειδικότερα, στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης.

Στο ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ» καθήκοντα διοικητή ανέλαβε ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξιωματικός ε.α. από την ΣΣΑΣ.

Στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας τοποθετήθηκε ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης.

Στο Νοσοκομείο Ρόδου ο αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Ρουμάνης.

Στο ΓΝ Μυτιλήνης τοποθετήθηκε αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης.

Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία Ξανθού-Πολάκη είχε κάνει επιτροπή που εξέτασε τα βιογραφικά των υποψήφιων διοικητών και είχε προχωρήσει και σε αξιολόγησή τους μέσω συνεντεύξεων, ενώ η παρούσα ηγεσία πέρασε τους διοικητές μόνο με απλή εξέταση των βιογραφικών τους.

Διοικητές νοσοκομείων - Αντιδράσεις

Διοικητές νοσοκομείων - Αντιδράσεις

Αρκετές είναι οι κομματικές επιλογές Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων, τις οποίες ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις. Μεγάλος και ο αριθμός των στρατιωτικών

Sending
User Review
2 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 385 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: