ΜΕΤΩΠΟ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΓΟΣ…ΑΣΤΑΚΟΣ!

ΜΕΤΩΠΟ - Π.Ι.Σ.

Η χθεσινή κινητοποίηση γιατρών και λοιπών υγειονομικών που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της ημερίδας που διοργάνωνε το μειοψηφικό προεδρείο του ΠΙΣ για να προπαγανδίσει και να «δειγματίσει» μεταξύ τυρού και αχλαδιού την ιδιωτικοποίηση – διάλυση του ΕΣΥ, είναι μια πραγματικά ελπιδοφόρα εξέλιξη.

Μια ιδιωτικοποίηση που ούτε την περίοδο των μνημονίων δεν την αποτόλμησαν, τώρα που οσμίστηκαν ψητό, κάποιοι ολίγιστοι περιφέρουν αυτές τις βαθυστόχαστες απόψεις πασπαλισμένες με μερική διαΝΟΕση* ως εκδούλευση σε αυτούς στους οποίους επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί.

Το ΜΕΤΩΠΟ χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την χθεσινή ματαίωση της φιέστας του επικοινωνιακού σόου των προθύμων,  μια που ήταν η πρώτη παράταξη που δημόσια μίλησε για τους λαγούς που τρέχουν στο λιβάδι του κρατικοδίαιτου Νεοφιλελευθερισμού, επισημαίνοντας τους κινδύνους της ανερμάτιστης συμπεριφοράς της παρούσας διοίκησης του ΠΙΣ, που βάζει απέναντι της την πλειοψηφία των νοσοκομειακών και έντιμων ελεύθερο επαγγελματιών ιατρών.

Η, δε, κλήση των ΜΑΤ και η οργιώδης καταστολή απέναντι στους γιατρούς δεν μας εκπλήσσει. Ο τρόπος αντιμετώπισης οποιασδήποτε εστίας αντίστασης, η οποία πρέπει να παταχθεί στα πλαίσια του δόγματος «Νόμος και Τάξη», μας έχει επαρκώς προϊδεάσει για τη συνέχεια.

Θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να είναι το έναυσμα για την έναρξη μιας καθολικής προσπάθειας στη βάση του ιατρικού σώματος, που θα επιδιώξει γενικές συνελεύσεις σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, ώστε να τοποθετηθούν απευθείας οι συνάδελφοι περί των φληναφημάτων ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και διάλυσης της δημόσιας υγείας. Άλλωστε οι νοσοκομειακοί ιατροί στα πλαίσια της ΟΕΝΓΕ έχουν εκφράσει σαφώς την αντίθεση τους. Καιρός αυτό να αποτυπωθεί και στους συλλόγους.

Όσο για τις πληροφορίες ότι στην επόμενη προσπάθεια παρόμοιας εκδήλωσης του ΠΙΣ, μετά τα αστυνομικά μέτρα που ζητήθηκαν εχθές, θα σερβίρεται αστακός αντί για λαγός, ελέγχονται ως ανακριβείς. Το πολύ-πολύ να εμφανιστεί κανένας «δεινόσαυρος» !

 

ΜΕΤΩΠΟ ΠΙΣ-ΟΕΝΓΕ

 

*Επεξήγηση: Η ΔιαΝΟΕσις είναι όμιλος προβληματισμού με πρόεδρο τον τ. Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλο. Ομάδα διανοητών του εν λόγω ομίλου μετά από εμβριθή προβληματισμό κατέθεσε σε συνέδριο οικονομικών της υγείας που διεξάγονταν την ίδια ακριβώς μέρα με την ατυχήσασα Ημερίδα του ΠΙΣ, πρόταση ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και μετατροπής των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Η ομάδα αποτελείται από τους κκ Γιάννη Κυριόπουλο, Ιωάννη Υφαντόπουλο, Ιωάννη Τούντα, Μιλτιάδη Νεκτάριο, Κυριάκο Σουλιώτη, Χρήστο Λιονή και Αναστάσιο Φιλαλήθη.

ΜΕΤΩΠΟ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΓΟΣ...ΑΣΤΑΚΟΣ!

ΜΕΤΩΠΟ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΓΟΣ...ΑΣΤΑΚΟΣ!

Θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να είναι το έναυσμα για την έναρξη μιας καθολικής προσπάθειας στη βάση του ιατρικού σώματος, που θα επιδιώξει γενικές συνελεύσεις σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, ώστε να τοποθετηθούν απευθείας οι συνάδελφοι περί των φληναφημάτων ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και διάλυσης της δημόσιας υγείας.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 569 access attempts in the last 7 days.