ΠΙΣ… Τα όνειρα Εξαδάκτυλου

Ενημερωτικό για όσα επακολούθησαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΙΣ... Τα όνειρα Εξαδάκτυλου

Το μειοψηφικό προεδρείο του ΠΙΣ είχε θέσει ως στόχο ν΄ ανοίξει όλη την ατζέντα του στη διάρκεια μίας και μόνο μέρας και συγκεκριμένα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.

Η πρώτη μισή ατζέντα ήταν εργολαβία. Αφορούσε στην προώθηση και εμπέδωση της νεοφιλελεύθερης άποψης της ΝΔ για τα Νοσοκομεία, τα οποία επιθυμεί να μετατρέψει σε ΝΠΙΔ, ώστε να συμπράξουν με ιδιώτες.
Απέτυχε παταγωδώς, παρά την περιφρούρηση των ΜΑΤ.

Η δεύτερη μισή ατζέντα ήταν το «όνειρο ζωής» Εξαδάκτυλου, τουτέστιν η αγορά γραφείων από το αποθεματικό του ΠΙΣ και η μεταφορά του Επαγγελματικού Ταμείου από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στον ΠΙΣ.
Έτσι, μετά την ακύρωση της Ημερίδας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, επακολούθησε το βράδυ της ίδιας μέρας συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, με αντικείμενο τα όνειρα Εξαδάκτυλου.

Αγορά γραφείων

Ο ΠΙΣ στεγάζεται ως γνωστόν σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Πλουτάρχου, πίσω ακριβώς από τη Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι. Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του «Ευαγγελισμού» και πριν τρία χρόνια τα γραφεία επεκτάθηκαν και διπλασιάστηκαν σε εμβαδόν, με την ανάλογη επιβάρυνση του ΠΙΣ σε επίπλωση και εξοπλισμό.

Όμως ο κ. Εξαδάκτυλος δεν ικανοποιείται σε ενοικιαζόμενο κτίριο και από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως θέλει να αγοράσει ιδιόκτητα γραφεία, όπως έκανε εξάλλου ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου αγόρασε δεύτερα γραφεία στην Καλαμαριά, παρότι ο ΙΣΘ διαθέτει μεγάλα γραφεία στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Έφερε λοιπόν πρόταση στο ΔΣ για αγορά νέων γραφείων, αναλώνοντας το αποθεματικό του ΠΙΣ, το οποίο εγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια €.

Ως ΜΕΤΩΠΟ δηλώσαμε κατηγορηματικά αντίθετοι σε τέτοια κίνηση και προτείναμε να δαπανηθεί το αποθεματικό σε υποτροφίες νέων συναδέλφων, κίνητρα για επιστροφή συναδέλφων από το εξωτερικό και συνεισφορά σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τις οποίες επιβαρύνονται εξ ιδίων οι συνάδελφοι και, κυρίως, για μείωση της συνδρομής όλων των συναδέλφων της χώρας.

Με την άποψη του ΜΕΤΩΠΟΥ (Βαρνάβας Δ.& Ψαλτάκος Μ.) συμφώνησαν τα μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στις παρατάξεις ΑΠΚΙ (Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης), ΔΗΠΑΚ (Χρήστος Παπάζογλου) και ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (Σωτ. Καλιαμπάκος). Ο Τάσος Βασιάδης απουσίαζε.
Παρά τις τεκμηριωμένες αντιδράσεις τελικά το όνειρο Εξαδάκτυλου πέρασε κατά πλειοψηφία και συγκροτήθηκε επιτροπή για να ξεκινήσει έρευνα αγοράς.

Μεταφορά του Επαγγελματικού Ταμείου

Το δεύτερο όνειρο Εξαδάκτυλου αφορά στη μεταφορά του Επαγγελματικού Ταμείου από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στον ΠΙΣ. Από μέλη του ΔΣ επισημάνθηκε πως πρόκειται για ταμείο που καρκινοβατεί και δεν είναι δυνατόν να επωμιστεί ο ΠΙΣ επισφαλείς επιλογές.
Τελικά κι αυτό το όνειρο πέρασε κατά πλειοψηφία.

Τα ευτράπελα

Κάνοντας προθέρμανση στις επιχειρηματικές επιδόσεις του προεδρείου του ΠΙΣ, μοιράστηκε στα μέλη του ΔΣ η προσφορά του ΠΙΣ σε συνεργασία με τη Vodafone «για εμάς και τις οικογένειές μας» (επισυνάπτεται). Όταν ρωτήθηκε το Προεδρείο εάν αναζήτησε ανάλογες προσφορές από τις άλλες δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απάντησαν όχι, διότι η Vodafone-κατ΄ αυτούς- είναι η μεγαλύτερη και αυτό αρκεί!

Μάλιστα δήλωσαν πως την προσφορά θα προωθήσουν σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.
Δε διευκρίνισαν αν κατά τη διάρκεια της προωθητικής ενέργειας θα είναι ντυμένοι ΑγιοΒασίληδες..

 

Δημήτρης Βαρνάβας
Μέλος στο ΔΣ του ΠΙΣ

ΠΙΣ... Τα όνειρα Εξαδάκτυλου

ΠΙΣ... Τα όνειρα Εξαδάκτυλου

Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν ικανοποιείται σε ενοικιαζόμενο κτίριο και από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως θέλει να αγοράσει ιδιόκτητα γραφεία, όπως έκανε εξάλλου ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου αγόρασε δεύτερα γραφεία στην Καλαμαριά, παρότι ο ΙΣΘ διαθέτει μεγάλα γραφεία στην Πλατεία Αριστοτέλους. Έφερε λοιπόν πρόταση στο ΔΣ για αγορά νέων γραφείων, αναλώνοντας το αποθεματικό του ΠΙΣ, το οποίο εγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια €.

Sending
User Review
5 (1 vote)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 237 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: