Μητσοτάκης: Ξεκινά, μέσα στο 2020 η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα.

Δημόσιοι υπάλληλοι θα δουλεύουν για τους Ιδιώτες(!!). Επιτέλους. Ήρθε η κανονικότητα…

ΑΡΜΑ

 

Τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον προϋπολογισμό. Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα με βάση το σουηδικό μοντέλο».

Οι συνεργασίες θα αφορούν κυρίως τον διαγνωστικό τομέα καθώς αναμένεται να τοποθετηθούν μηχανήματα ιδιωτών, ενώ το ΕΣΥ θα αγοράζει εξετάσεις για τους ασθενείς, οι οποίοι και θα τις πραγματοποιούν δωρεάν μέσα στο Νοσοκομείο.

Η ΝΔ και προεκλογικά είχε μιλήσει για τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Τι λέει το Πρόγραμμα της Ν.Δ και υλοποιεί με ευλάβεια η Κυβέρνηση;: «Οι ιδιώτες να αγοράσουν μηχανήματα, των οποίων θα αναλάβουν τη συντήρηση και λειτουργία τους, και να τα παραχωρήσουν με χρησικτησία στο Δημόσιο. Το κέρδος που θα αποκομίσει το κράτος από αυτή τη σύμπραξη, θα είναι η απαλλαγή του από τη δαπανηρή συντήρηση και αναβάθμιση των μηχανημάτων(;) » Στόχος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο νοσοκομείο δεν δεσμεύεται από την αγορά και συντήρηση ακριβών μηχανημάτων(!!), με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Οι ιδιώτες θα είναι εκείνοι που θα χειρίζονται τα μηχανήματα και θα τα συντηρούν ενώ σε αυτά θα εργάζονται κανονικά οι υπάλληλοι του νοσοκομείου(!!) Αυτή είναι η Πρόταση που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης. ( Τώρα εάν υπάρχουν και κάποια καραμπινάτα ζητήματα συνταγματικότητας, δεν πειράζει. Το «επιτελικό κράτος» της Ν.Δ θα τα φροντίσει ΟΛΑ… )

Για να τελειώνουμε όμως και το παραμύθι που πλασάρει η Κυβέρνηση της Ν.Δ με το «φτηνό ιδιώτη» και το «ακριβό Δημόσιο» ας μιλήσουμε με αριθμούς: Ένας σύγχρονος Αξονικός, με κόστος 350.000€, σε ένα μεσαίο Νοσοκομείο- όχι στις Ναυαρχίδες και στα μεγάλα Νοσοκομεία με τον αριθμό των εξετάσεων που κάνει κάθε χρόνο και την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί να ανανεώνει κάθε χρόνο το μηχάνημα του Αξονικού(!!) να αγοράζει άλλα μηχανήματα ( ακτινολογικά, μαστογράφους, αναισθησιολογικά, μηχανήματα ΜΕΘ κ. α ) και να αφήνει και χρήματα στο Νοσοκομείο!! Χαρακτηριστικά: Ετήσια το Νοσοκομείο κάνει πάνω 9000 Αξονικές Χ 71,11( Κρατικό Τιμολόγιο ΕΟΠΥΥ) = 639.990€.!!!.

Κάθε χρόνο το Νοσοκομείο θα έχει όφελος περί τα 300.000€. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Ν.Δ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!! Ενώ με επιπλέον προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού και την Ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων τα οφέλη διπλασιάζονται(!!) και για τους πολίτες, με επιπλέον Δωρεάν Εξετάσεις και για τη εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Είναι προφανές, και σε επίπεδο «κόστος-όφελος» που είναι η σημαία των τεχνοκρατών, το Δημόσιο είναι πιο οικονομικό και με προφανής περισσότερες δυνατότητες εξυπηρέτησης των Πολιτών, εφόσον του επιτρέψει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους Ιδιώτες «επί ίσοις όροις» . Το είδαμε εξάλλου και στις Ατομικές Συμβάσεις στη Καθαριότητα, Σίτιση Ασφάλεια, όπου το Δημόσιο εξοικονόμησε πάνω από 58.000.000€ ετησίως(!!) στα μισά Νοσοκομεία που έγιναν και με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, σε σχέση με τις συνθήκες «γαλέρας» των Εργολάβων. Εκτός, εάν για τη Κυβέρνηση , τα χρήματα αυτά κακώς μένουν στο Δημόσιο…

Αυτή την Υπεροχή του Δημοσίου, που τόσα χρόνια οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ υπονόμευαν και συκοφαντούσαν συστηματικά, έρχεται πλέον ανοιχτά να ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ η Κυβέρνηση της Ν.Δ, προσφέροντας, χωρίς ντροπή και αιδώ, «γη και ύδωρ» στους Ιδιώτες για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν εις βάρος του Κράτους, των πολιτών και της Κοινωνίας. Όπως έκανε και το 2013, όταν σε μια νύχτα, έδωσε τη Α΄θμια Υγεία λάφυρο στους «δικούς της» ανθρώπους και στους μεγάλους Διαγνωστικούς Ομίλους. Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι εξάλλου και η μεθόδευση, που είναι σε εξέλιξη, για την επαναφορά «των καλών εργολάβων» όπως δήλωσε και υλοποιεί πλέον το Υπουργείο Υγείας.

Όμως η Κυβέρνηση της Ν.Δ δεν θα σταματήσει εδώ. Στο Πρόγραμμα της περιλαμβάνονται και άλλες παρεμβάσεις για είσοδο Ιδιωτών στο Δημόσιο. Χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Υγείας να χρησιμοποιήσει υπαλλήλους ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων -μέσω σύναψης σχετικών συμβάσεων-, ώστε να τεθούν σε λειτουργία μηχανήματα από δωρεές που είναι σε αχρησία ή υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού. ( Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρονται, οι 12 γραμμικοί επιταχυντές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που δεν λειτουργούν απογεύματα, λόγω έλλειψης τεχνολόγων, με αποτέλεσμα τις μεγάλες λίστες αναμονής των ογκολογικών ασθενών για ακτινοθεραπείες).

σ.σ. Δεν προβλέπεται η επέκταση της λειτουργίας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, αλλά με την είσοδο Ιδιωτών…

Ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα να διαθέσουν τον εξοπλισμό τους στο δημόσιο (αξονικούς, μαγνητικούς τομογράφους, μαστογράφους κλπ), ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες χωρίς επιβάρυνση και χωρίς τις αναμονές του δημοσίου. Αυτό θα εξυπηρετήσει ιδιαιτέρως την Περιφέρεια, όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.( Μπαίνει ταφόπλακα στην ενίσχυση των Δημοσίων Δομών με σύγχρονο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Πλέον καθίσταται το Δημόσιο «φτωχός συγγενής» και κυρίαρχος ο Ιδιωτικός Τομέας και» που θα πριμοδοτείται ανεξέλεγκτα, όπως τόσα χρόνια επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, από τον ΕΟΠΥΥ.)

Το επόμενο δε βήμα , και ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ ( με κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμα της Ν.Δ…) θα είναι και η είσοδος των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στα Νοσοκομεία με τη νοσηλεία ασθενών με ιδιωτική ασφάλεια στον δημόσιο τομέα, και η δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να χειρουργούν στο δημόσιο!!. Όλα τα παραπάνω, περιλαμβάνονται και στις προτάσεις του ΠΙΣ, που σαν «λαγός» της Κυβέρνησης, έχει αναλάβει εργολαβία να «αναδείξει» σε Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου» τα καλά για τις Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Είναι πλέον προφανές, ότι η Κυβέρνηση επιλέγει ξεκάθαρα, την ενίσχυση και ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα εις βάρος του Δημοσίου. Έτσι, με τις Πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ, η ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών (κυρίως διαγνωστικών) στο Δημόσιο βάζει τίτλους «ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ» και ανοίγει ο δρόμος, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, διάπλατα για τη πλήρη κυριαρχία του Ιδιωτικού Τομέα. Η δε μόνιμη καραμέλα Κυβέρνησης Ν.Δ και Υπουργείου Υγείας, το «δημόσιο δεν είναι Κρατικό» δένει «σαν κερασάκι στη τούρτα» των Ιδιωτικοποιήσεων Οφείλει το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι, με μαζικές και συλλογικές πρωτοβουλίες και δράσεις να αποτρέψουν τις Ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, που βρίσκονται πλέον και μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, «ante portas» των Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας.

Υ.Γ 1: Ήδη, από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των Νοσοκομείων με Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό. Ήδη Νοσοκομεία παραλαμβάνουν σύγχρονους Αξονικούς και Μαγνήτες και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό ( Αγγειογράφους, κ. α ) . Αυτά τι θα τα κάνει η Ν.Δ; Θα τα βάλει σε «αγρανάπαυση» για να πριμοδοτήσει τους Ιδιώτες; Η θα φέρει προσωπικό από Ιδιωτικά Διαγνωστικά για να τα δουλέψουν, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη; Πλέον η απάντηση, δια στόματος κ. Πρωθυπουργού, είναι δεδομένη…

Υ.Γ 2: Δεν πιστεύουμε να περιμένει κανείς να υπάρξει ανακοίνωση και πρωτοβουλίες από τη φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης, και τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Το λέμε για να μην περιμένετε τσάμπα….

 

ΑΡΜΑ

Συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα

Νοσοκομεία ΕΣΥ - ΣΔΙΤ

Οι ιδιώτες θα είναι εκείνοι που θα χειρίζονται τα μηχανήματα και θα τα συντηρούν ενώ σε αυτά θα εργάζονται κανονικά οι υπάλληλοι του νοσοκομείου(!!)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 505 access attempts in the last 7 days.