Γιατρός με «φακελάκι» στο ΠΑΓΝΗ: Τέθηκε σε 6μηνη αργία (Βίντεο)

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε την αργία του έως την εκδίκαση της υπόθεσης

Σε 6μηνη αργία γιατρός που πιάστηκε με «φακελάκι»

 

Να τεθεί σε 6μηνη αργία ο χειρουργός του ΠΑΓΝΗ που κατηγορείται για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Ο γιατρός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω πριν από περίπου ένα μήνα, μετά την καταγγελία 46χρονου που κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό και όπως ισχυρίστηκε, του ζήτησε χρήματα ο εν λόγω γιατρός κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ραντεβού.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου, ωστόσο αρνείται τον χρηματισμό και την καταγγελία του 46χρονου, παρότι η σύλληψή του έγινε με προσημειωμένα χρήματα. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού.

Όμως, το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει τον γιατρό σε αργία, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του ασθενούς, ο γιατρός φέρεται να ζήτησε φακελάκι για να προχωρήσει στην επέμβαση, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά επαναπροσδιόρισε το ποσό, γεγονός που οδήγησε τον ασθενή στην καταγγελία.

Στη συνάντηση στην οποία θα πλήρωνε το «φακελάκι», ο ασθενής παρέδωσε στον γιατρό 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας. Ο γιατρός που συνελήφθη είχε προβεί το προηγούμενο διάστημα σε χειρουργική επέμβαση στον εν λόγω ασθενή και υποστηρίζει ότι ποτέ δε ζήτησε χρήματα και ότι η πράξη του ασθενούς ήρθε από δική του πρωτοβουλία.

«Είναι ένα διοικητικό μέτρο για λόγους γενικότερης προστασίας, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση. Όμως σαν γεγονός το καταδικάζουμε γενικά και θα θέλαμε να πούμε πως δε χαρακτηρίζει τον ιατρικό κόσμο», τόνισε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος, λίγο μετά την απόφαση να τεθεί ο εν λόγω γιατρός σε αργία.

«Ευχόμαστε να μην ξαναϋπάρξουν τέτοια περιστατικά, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και αποτελούν μια κακή αντίληψη», πρόσθεσε ο κ. Τασσόπουλος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του χειρουργού του ΠΑΓΝΗ έχει αναβληθεί για τις 15 Ιουνίου του 2020. Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής του ΕΣΥ σε κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου συνελήφθη από την Αστυνομία, έχοντας στην κατοχή του 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής συναντήθηκε με τον χειρουργό λίγες μέρες μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη. Ο γιατρός φέρεται να είχε ήδη συμφωνήσει με τον ασθενή του για την καταβολή συγκεκριμένου χρηματικού ποσού. Ειδικότερα, φαίνεται ότι ο χειρουργός είχε ζητήσει από τον άνδρα, με καταγωγή από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, “φακελάκι” με περιεχόμενο περίπου 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ασθενής έδωσε στον γιατρό μικρότερο ποσό από αυτό που φέρεται να είχε συμφωνηθεί, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, ο χειρουργός τού ζήτησε περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί.

Ο γιατρός φέρεται να προσέβαλε τον ασθενή του, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεύτερου. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο ασθενής δεν έμεινε με “σταυρωμένα χέρια”.

Αμέσως μετά, μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όπου κατήγγειλε το συμβάν. Κατόπιν, σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς, ο ασθενής ξαναπήγε στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να παραδώσει στον χειρουργό το υπόλοιπο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, τα χαρτονομίσματα που αντιστοιχούν στο ποσό αυτό είχαν προσημειωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Ο ασθενής παρέδωσε τα χρήματα αυτά στον χειρουργό και, τελικά, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου εντόπισαν στην κατοχή τού γιατρού τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Έτσι ο γιατρός συνελήφθη.

Σε 6μηνη αργία γιατρός που πιάστηκε με «φακελάκι»

Σε 6μηνη αργία γιατρός με «φακελάκι»

Να τεθεί σε 6μηνη αργία ο χειρουργός του ΠΑΓΝΗ που κατηγορείται για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 837 access attempts in the last 7 days.