Διαμάχη για τη ΜΕΘ και τo ΤΕΠ του Ευαγγελισμού

Καταγγελίες νοσηλευτών για επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου

Διαμάχη για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ξέσπασε με αφορμή την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου 4/1.

Διαμάχη για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ξέσπασε με αφορμή την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου 4/1.

Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Νίκο Παπαευσταθίου και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και επιστημονικό διευθυντή του νοσοκομείου, Σπύρο Ζακυνθινό, επισκέφθηκε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΕΘ και ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», και πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Αιτία της επίσκεψης αυτής ήταν τα ρεπορτάζ των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών με θέμα την ανεπάρκεια κλινών Εντατικής Θεραπείας, ενόψει της έξαρσης της εποχικής γρίπης. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ασθενής με σοβαρό περιστατικό αναπνευστικής λοίμωξης έχασε τη ζωή του περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι σε ΜΕΘ νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας αποφάσισε το άνοιγμα οκτώ κρεβατιών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με την αξιοποίηση κονδυλίου 600.000 ευρώ που προέρχεται από δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος. Παράλληλα, όπως ανέφερε, σχεδιάζεται να γίνει ενιαίο τμήμα επειγόντων σε όλο το ισόγειο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα τα έκτακτα περιστατικά και να αποφεύγονται οι πολύωρες αναμονές των ασθενών.

Καταπέλτης υπήρξε η απάντηση νοσηλευτών του Ευαγγελισμού στον υπουργό, τονίζοντας ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο νέος διοικητής που ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν τρεις μέρες, ήταν να «ξηλώσει» στελέχη του νοσοκομείου υπέρ στελεχών και του προέδρου της ΔΑΚΕ, ο οποίος έγινε διευθυντής νοσηλευτικής υπηρεσίας χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση αυτή.

Επίσης, άφησε την υποδιεύθυνση διοικητικού χωρίς υποδιευθυντή, προορίζοντας τη θέση για πρόσωπο επιλογής του. Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν ότι ο υπουργός από την μέρα που ανέλαβε έχει «βάλει στο συρτάρι» τις 208 προσλήψεις γιατρών των ΤΕΠ που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης, ενώ υπήρχαν τα μηχανήματα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής με απόφαση της Ρένας Δούρου, το υπουργείο μόλις τον Νοέμβριο διόρισε την επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει προς όφελος των ιδιωτών να χαθεί ο Μαγνητικός τομογράφος του Ευαγγελισμού από τη Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι η ΜΑΦ του Ευαγγελισμού θα ανοίξει όταν έρθουν τα κρεβάτια, τα οποία όμως ήδη υπάρχουν στο νοσοκομείο από τη δωρεά Νιάρχου, κάτι το οποίο ο υπουργός απέκρυψε.

Παράλληλα, επιμελώς ξεχνά να πει ότι η αντικατάσταση όλων των μόνιτορ της ΜΑΦ θα γίνει μέσω Περιφέρειας Αττικής με υπογραφή Ρένας Δούρου (220.000 ευρώ).

Έχει καθυστερήσει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου «ΠΑΤΕΡΑ» ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που έχει υπογράψει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Τέλος, οι νοσηλευτές κατηγορούν τον υπουργό ότι άργησε να υλοποιήσει την ανακαίνιση των πλυντηρίων του νοσοκομείου, την οποία έχει υπογράψει ο Π. Πολάκης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

healthdaily.gr

Διαμάχη για τη ΜΕΘ και τo ΤΕΠ του Ευαγγελισμού

Επικοινωνιακά παιχνίδια- ΜΕΘ και ΤΕΠ Ευαγγελισμού

Καταγγελίες για επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου – Διαμάχη για τη ΜΕΘ και τo ΤΕΠ του Ευαγγελισμού με αφορμή την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου 4/1.

Sending
User Review
2 (1 vote)
No Responses

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 251 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: