Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για το «μεγάλο φαγοπότι» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

 Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για το «μεγάλο φαγοπότι» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τέσσερις κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) τονίζοντας ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος περιουσίας του Κέντρου.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον άλλοτε «ισόβιο» διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημήτριου, τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγγελο Χατζάκη, την πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια Όλγα Αδράμη και τον ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι, Νικόλαο Λιαβή. Αθώα λόγω νομικών λόγων, η πρώην γραμματέας στο Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελένη Λιάκουρα.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε την ενοχή του Θ. Παπαδημητρίου για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση, για την κατηγορία της βιοτρομοκρατίας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ πρόκειται για την περίφημη υπόθεση των εμπιστευτικών ερευνών που στοίχισαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ), για την υπόθεση της βιοτρομοκρατίας. Απέρριψε δε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί ικανοποίησης του παθόντος, δηλαδή του ΚΕΕΛΛΠΟ.

Ο κ. Θεόδωρος Παπαδημήτριου κρίθηκε ένοχος (απάτη) και ως προς την εταιρεία σεκιούριτι και τις συμβάσεις, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε και την ενοχή (απάτη κατ’εξακολούθηση) και για το επίδομα της Αδράμη.

Ο Άγγελος Χατζάκης, κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθηση για τις περίφημες παράνομες (ρουσφέτια) προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ένοχος για το επίδομα στην Αδράμη, ένοχος για απιστία και για το πρόσθετο συμφωνητικό. Για τις ψευδείς βεβαιώσεις κηρύσσεται αθώος για νομικούς λόγους. Κρίθηκε αθώος με αμφιβολίες ως προς το δόλο για μια από τις πράξεις που κατηγορούταν (άμεση συνέργεια στην πράξη απάτης που τέλεσαν συγκατηγορούμενοι για το συμφωνητικό με την εταιρία σεκιούριτι).

Ο Νικόλαος Νιαβής κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για την ηθική αυτουργία ως προς ένα σκέλος των όσων κατηγορούνταν. Κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για τις παρατάσεις (σ.σ των συμβάσεων που υπογράφτηκαν με την εταιρεία του). Πρόκειται για την υπόθεση των συμβάσεων με την εταιρεία σεκιούριτι του Νιαβή για την φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Όλγα Αδράμη, κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθησης όπως κατηγορούταν, για ηθική αυτουργία σε απάτη, για άμεση συνδρομή σε απιστία. Πρόκειται για τις υποθέσεις με τις παράνομες προσλήψεις και τα περίφημα επιδόματα που της δόθηκαν.

Αθώα λόγω νομικών λόγων η πρώην γραμματέας στο Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελένη Λιάκουρα. Με το νέο ποινικό κώδικα η κατηγορία που αντιμετώπιζε (για τις ψευδείς βεβαιώσεις) απέκτησε πλημμεληματικό χαρακτήρα και παραγράφηκε.

Το δικαστήριο τόνισε ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος της περιουσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ.


ΣΧΟΛΙΟ

Μετά από πολύμηνη δίκη, ανακοινώθηκε χτες η απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το μεγάλο φαγοπότι του ΚΕΕΛΠΝΟ (βλ. παραπάνω).

Από περιέργεια κάντε μια περιήγηση στις ιατρικές ιστοσελίδες, ψάχνοντας την είδηση καταδίκης του τέως ισόβιου Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θόδωρου Παπαδημητρίου και της παρέας του. Πουθενά δε θα τη βρείτε!

Ας πάρουμε το πράγμα ανάποδα. Έστω το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Παπαδημητρίου. Μην έχετε καμιά αμφιβολία πως τότε θα γινόνταν πανηγύρι. Με το άνοιγμα των ιστοσελίδων θα βλέπαμε φωτογραφίες του «άδικα ταλαιπωρημένου», κατάρες γι αυτούς που κλόνισαν την υγεία του και πιεστικά αιτήματα προς τον Κικίλια για αποκατάστασή του αθώου, στην πρότερη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Τόσο η σημερινή σιωπή, όσο και οι τυχόν πανηγυρισμοί στην υποθετική περίπτωση αθώωσης, έχουν την εξήγησή τους. Ο τ. Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τις ευλογίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ταΐζαν για χρόνια τους περισσότερους από τους υγειονομικούς συντάκτες. Παράλληλα κρατούσαν κιτάπια με λεπτομερείς καταγραφές, όπως αυτές που βρέθηκαν κρυμμένες πίσω από γυψοσανίδες στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να τις τρίψουν στη μούρη όποιου αχάριστου τολμήσει να γαβγίσει σε βάρος τους.

Παράλληλη ιστορία: στη χτεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής για την υπόθεση Novartis αποκαλύπτεται πως η τ. εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ραϊκου έπαιρνε εμβάσματα από κοινού με τον γιατρό σύζυγό της από τη φαρμακευτική εταιρεία, την οποία ήλεγχε η κυρία εισαγγελεύς.

Τσιμουδιά από τα λαλίστα ΜΜΕ. Ούτε γαβγίσματα, ούτε καν γρυλίσματα.

(Το σχόλιο από YgeiaNet)

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για το «μεγάλο φαγοπότι» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ένοχοι για το «μεγάλο φαγοπότι» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τέσσερις κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) τονίζοντας ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος περιουσίας του Κέντρου.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 422 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: