Οι κόντρες των ειδικών για το από πού τελικά προέρχεται ο Κορωνοϊός Covid-19 (VIDEO)

Από φίδια ή νυχτερίδες; Το επικρατέστερο σενάριο

 

Από πού τελικά προέρχεται ο κοροναϊός; Προέρχεται από νυχτερίδες, τις οποίες συνηθίζουν να τρώνε μέσα σε σούπες οι Κινέζοι ή τελικά φταίνε τα δηλητηριώδη φίδια;

Από πού τελικά προέρχεται ο κοροναϊός; Προέρχεται από νυχτερίδες, περνάει στα δηλητηριώδη φίδια και μέσω γενετικού ανασυνδυασμού μολύνει τον άνθρωπό;

Από πού τελικά προέρχεται ο Κορωνοϊός Covid-19; Ξεπήδησε από μία αγορά θαλασσινών όπως ανέφεραν στην αρχή τα κινέζικα μέσα. Προέρχεται από νυχτερίδες, τις οποίες συνηθίζουν να τρώνε μέσα σε σούπες οι Κινέζοι ή τελικά φταίνε τα δηλητηριώδη φίδια – που κι αυτά τρώνε νυχτερίδες;

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες μέρες ακούγονται πολλά, αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα υπήρξε μία σειρά δημοσιευμάτων που προκάλεσε σύγχυση.

  • Κινέζοι επιστήμονες επέμεναν πως ο νέος κοροναϊός προέρχεται από δηλητηριώδη φίδια που καταναλώθηκαν από ανθρώπους.
  • Λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό πως εργαστηριακά αποτελέσματα εξετάσεων σε νοσοκομείο στην Κίνα έδειξαν πως η κατανάλωση νυχτερίδων οδήγησε σε αυτό το χάος.
  • Ωστόσο φαίνεται πως ούτε αυτή η θεωρία ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε πάλι στο πρώτο πλάνο, σύμφωνα πάντα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε χθες στην επιθεώρηση Journal of Medical Virology.

Ποιο λοιπόν από τα παραπάνω ισχύει; Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη με σιγουριά, αλλά αυτό που είναι δεδομένο είναι πως έχει ξεκινήσει μία άτυπη κόντρα για την προέλευση του κοροναϊού, καθώς οι αμφισβητήσεις και οι αντιδράσεις σε κάθε νέα μελέτη που δημοσιεύεται δίνουν και παίρνουν.

Τα δύο είδη φιδιών που τρόμαξαν τους Κινέζους

Αρχικά μελέτη ανέφερε πως κοροναϊός μεταπήδησε στον άνθρωπο από δύο είδη φιδιών, την κινεζική κόμπρα και το επίσης δηλητηριώδες Bungarus multicinctus γνωστό και ως κινεζικό krait, που πωλούνται στην υπαίθρια αγορά του Βουχάν της Κίνας.

  • Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Medical Virology, ομάδα ερευνητών αναδόμησε τη φυσική δομή του κορωναϊού 2019-nCoV χρησιμοποιώντας δημοσιευθέντα στοιχεία.
  • Ανακάλυψαν ότι διέθετε μια μυστηριώδη πρωτεΐνη σχήματος ακίδας, που χρησιμοποιεί συνήθως ένας ιός για να αναγνωρίσει και να αγκιστρωθεί στη μεμβράνη ενός κυττάρου, αλλά αυτή η διάταξη στο νέο ιό δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στο παρελθόν.

Παλαιότερες μελέτες είχαν ανακαλύψει ότι οι ιοί του Βουχάν και του SARS είχαν έναν κοινό πρόγονο, τα ίχνη του οποίου εντοπίστηκαν σ’ έναν β-κοροναϊό, που είχε βρεθεί σε νυχτερίδες. Ωστόσο ο ιός εκείνος δεν μπορούσε να μεταδοθεί σε ανθρώπους χωρίς κάποιον ενδιάμεσο φορέα.

Η άγνωστη πρωτεΐνη περιείχε ένα σημαντικό στοιχείο, επειδή μπορεί να συνιστά το αποτέλεσμα ενός γενετικού ανασυνδυασμού που έλαβε χώρα μεταξύ διαφορετικών ειδών, λέει η ομάδα των ερευνητών.

Οι τελευταίοι συνέκριναν τη μοναδική γενετική κωδικοποίηση του ιού με εκείνες διαφόρων ζώων και ανακάλυψαν ότι η κοντινότερη ταύτιση ήταν με δύο είδη φιδιών, την κινεζική κόμπρα και το κινεζικό κράιτ, που απαντώνται στην Κίνα από την κεντρική επαρχία Χουμπέι μέχρι το Χονγκ Κονγκ.

«Τα ευρήματά τους δείχνουν ότι τα φίδια είναι η πιθανότερη πηγή προέλευσης», ανέφεραν στη μελέτη τους.

Γιατί οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως… φταίνε οι νυχτερίδες

Το επικρατέστερο σενάριο πάντως είναι πως ο Κορωνοϊός Covid-19 μεταδόθηκε από νυχτερίδες.

  • Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψαν οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν, το οποίο και βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας που χτυπά την Κίνα.
  • Οι επιστήμονες εκεί λοιπόν αφενός επιβεβαίωσαν όσα ήδη γνωρίζαμε.

Ότι δηλαδή ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός Κορωνοϊός Covid-19

  • SARS-2

ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) του 2003, ο οποίος οδήγησε στον θάνατο σχεδόν 800 άτομα και του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).

EHA News@eha_news

The United States and Australia both reports cases of the new infection.

Airports around the world are doing what they can to screen passengers arriving from Wuhan, China, the centre of the growing epidemic.

EHA News@eha_news
 

may be linked to bat soup sold at Wuhan market

It has been claimed that the deadly strain shares a common ancestor with a virus found only in fruit bats.

Bat soup is reported to be an unusual but popular dish particularly in Wuhan

Ενσωματωμένο βίντεο

 

Αφετέρου με βάση τα φαρυγγικά και πρωκτικά επιχρίσματα, αλλά και τον αιματολογικό έλεγχο που έγινε σε επτά ασθενείς που νοσηλεύονται με τη νόσο στο Νοσοκομείο Jinyintan στο Γουχάν, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αποκωδικοποιήσουν τη γενετική ακολουθία του κοροναϊού.

  • Μέσω μιας μεγάλης βάσης δεδομένων εξέτασαν όλους τους γνωστούς ιούς και βρήκαν αντιστοιχία κατά 96,2%, με ένα κορωναϊό που είναι γνωστό ότι επιβιώνει σε νυχτερίδες. Να σημειωθεί ότι στη Φύση, τα φίδια τρώνε νυχτερίδες
  • Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα οι πρώτοι ασθενείς που προσβλήθηκαν στην αγορά του Γουχάν, κατανάλωσαν … νυχτερίδες.
Μέσω μιας μεγάλης βάσης δεδομένων εξέτασαν όλους τους γνωστούς ιούς και βρήκαν αντιστοιχία κατά 96,2%, με ένα κορωναϊό που είναι γνωστό ότι επιβιώνει σε νυχτερίδες. Να σημειωθεί ότι στη Φύση, τα φίδια τρώνε νυχτερίδες

Μέσω μιας μεγάλης βάσης δεδομένων εξέτασαν όλους τους γνωστούς ιούς και βρήκαν αντιστοιχία κατά 96,2%, με ένα κορωναϊό που είναι γνωστό ότι επιβιώνει σε νυχτερίδες. Να σημειωθεί ότι στη Φύση, τα φίδια τρώνε νυχτερίδες

Τέλος η εμπορία-κατανάλωση άγριων ζώων στην Κίνα

Είτε είναι φίδια πάντως ή κοροναϊός… η Κίνα πήρε σήμερα όλα τα απαραίτητα μέτρα, απαγορεύοντας στους Κινέζους να καταναλώσουν οποιαδήποτε άγριο ζώο.

Η Κίνα, λοιπόν, ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση της εμπορίας άγριων ζώων στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ο οποίος ξεκίνησε από μια αγορά όπου πωλούνταν τέτοιου είδους ζώα.

Η εκτροφή, η μεταφορά ή η πώληση όλων των ειδών άγριων ζώων απαγορεύονται «από την ημερομηνία ανακοίνωσης έως το τέλος της επιδημίας», σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσαν τρεις υψηλόβαθμοι αρμόδιοι φορείς, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Γεωργίας.

 

ΠΗΓΗ

Αρχική Σελίδα

Από πού τελικά προέρχεται ο κοροναϊός 2019-nCoV;

κοροναϊός-2019-nCoV-προέλευση

Από πού τελικά προέρχεται ο κοροναϊός 2019-nCoV; Ξεπήδησε από μία αγορά θαλασσινών όπως ανέφεραν στην αρχή τα κινέζικα μέσα. Προέρχεται από νυχτερίδες, τις οποίες συνηθίζουν να τρώνε μέσα σε σούπες οι Κινέζοι ή τελικά φταίνε τα δηλητηριώδη φίδια – που κι αυτά τρώνε νυχτερίδες;

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.