Νεκρός στους δρόμους της Ουχάν – O κοροναϊός έφτασε στη Βρετανία (ΦΩΤΟ)

Οι νεκροί ξεπέρασαν πια τους 200 στην Κίνα με τους 149 μόνο στην Γουχάν

Τον γύρο του κόσμου κάνει μέσω των διεθνών πρακτορείων η εικόνα άνδρα που κείτεται νεκρός στην Γουχάν της Κίνας. Ο άνδρας, κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στη μέση του δρόμου.

 

Τον γύρο του κόσμου κάνει μέσω των διεθνών πρακτορείων η εικόνα άνδρα που κείτεται νεκρός στην Γουχάν της Κίνας. Ο άνδρας, κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στη μέση του δρόμου.

Ένας γκριζομάλλης άνδρας που φοράει μια χειρουργική μάσκα κείται νεκρός για πολλές ώρες σε ένα πεζοδρόμιο της Ουχάν, του επίκεντρου του νέου κοροναϊού. Στο ένα του χέρι κρατάει μια πλαστική σακούλα. Είναι μαυροντυμένος, περίπου 60 ετών.

Μέχρι πρόσφατα, ο δρόμος αυτός ήταν γεμάτος κόσμο. Χθες όμως στη βιομηχανική αυτή πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας του ιού, ελάχιστοι πολίτες περπατούσαν στον δρόμο και δεν τολμούσαν να πλησιάσουν τον νεκρό άνδρα.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) είδαν το πτώμα χθες το πρωί, λίγο πριν φθάσει επί τόπου ένα όχημα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, στο οποίο επέβαιναν ιατρικό προσωπικό και αστυνομικοί φορώντας ειδικές στολές προστασίας.

Το πτώμα του άνδρα ήταν ανάσκελα, μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα επίπλων. Ιατρικό προσωπικό με ολόσωμες μπλε στολές σκέπασαν το πτώμα του με μια μπλε κουβέρτα.

Επιβιβάστηκαν στο ασθενοφόρο και έφυγαν. Παρέμειναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τοποθέτησαν χαρτοκιβώτια στο σημείο όπου βρισκόταν το πτώμα για να μην το πλησιάσει κάποιος.

Το AFP δεν διακρίβωσε τα αίτια θανάτου του άνδρα. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου όμως επικοινώνησαν με την αστυνομία και με τοπικούς αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, αλλά δεν έλαβαν απαντήσεις.

Η αντίδραση ωστόσο της αστυνομίας και του ιατρικού προσωπικού με τις στολές προστασίας, καθώς και η αντίδραση των λιγοστών περαστικών, υπογραμμίζουν τον φόβο που έχει καταλάβει την πόλη.

Μια γυναίκα στέκεται κοντά στον νεκρό άνδρα, φοράει ροζ πυτζάμες και τραγιάσκα και εκτιμά ότι ο άνδρας πέθανε από τον ιό.

“Είναι φρικτό. Αυτές τις ημέρες πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει”.

Ο νέος κοροναϊός, ο οποίος φέρεται ότι μεταδόθηκε στον άνθρωπο από άγρια ζώα που πωλούνταν σε μια υπαίθρια αγορά της πόλης, ξεκίνησε από την Ουχάν.

Εμφανίστηκε στο τέλος του περασμένου χρόνου και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 213 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες στην Κίνα, με τουλάχιστον 159 από τους νεκρούς να είναι κάτοικοι της Ουχάν.

Δεδομένου ότι εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον κοροναϊό παγκόσμια απειλή.

Όλο αυτό το σκηνικό διαδραματίζεται μόλις ένα τετράγωνο μακριά από νοσοκομείο της πόλης που αντιμετωπίζει κρούσματα κοροναϊού. Στη διάρκεια του δίωρου που οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου παρέμειναν στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα είδαν 15 ασθενοφόρα να καταφθάνουν ανταποκρινόμενα σε τηλεφωνήματα πολιτών.

Οι νεκροί στην Κίνα έφτασαν τους 213 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης (30/01/2020) να κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για τον κοροναϊό. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ με ένα είδος ταξιδιωτικής οδηγίας ζήτησαν από τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Κίνα.

 

: Ένας γκριζομάλλης άνδρας που φοράει μια χειρουργική μάσκα κείται νεκρός για πολλές ώρες σε ένα πεζοδρόμιο της Ουχάν, του επίκεντρου του νέου κοροναϊού. Στο ένα του χέρι κρατάει μια πλαστική σακούλα.
https://www.nst.com.my/world/world/2020/01/561257/dead-man-lies-empty-street-chinas-virus-ground-zero 

 

Εξαντλημένοι από τη κόπωση γιατροί στο νοσοκομείο της Wuhan κοιμούνται σε καρέκλες και στα πατώματα.
Tired and exhausted doctors in Wuhan sleeping on floors and chairs in the hospital

Προβολή εικόνας στο Twitter
 
Προβολή εικόνας στο Twitter
Ενσωματωμένο βίντεο

Τα πρώτα δυο κρούσματα στην Βρετανία!

 

Η Βρετανία θα στείλει άλλο ένα αεροπλάνο στην πληγείσα από τον κοροναϊό κινεζική πόλη Ουχάν για να παραλάβει Βρετανούς πολίτες, αν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

«Αν χρειαστεί να το κάνουμε, θα το κάνουμε», είπε ο Γκόουβ στο Sky News απαντώντας σε ερώτηση αν η Βρετανία θα στείλει και δεύτερο αεροπλάνο.

Νωρίτερα σήμερα αεροπλάνο που μεταφέρει 83 Βρετανούς και 27 ξένους υπηκόους αναχώρησε από την Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων και έχει μολύνει περισσότερους από 9.000, ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Μογγολίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει όλα τα συνοριακά σημεία εισόδου από και εξόδου προς την Κίνα έως τις 2 Μαρτίου στην προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού.

Πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Κίνα θα μπορούν να επιστρέψουν έως τις 6 Φεβρουαρίου, αν και οι ξένοι υπήκοοι, πλην Κινέζων, που ταξιδεύουν στη Μογγολία δεν θα μπορούν να το κάνουν μέσω της Κίνας.

Η Μογγολία, μια χώρα που περιβάλλεται από ξηρά ανάμεσα στη Ρωσία και στην Κίνα, δεν έχει καταγράψει ακόμη κρούσματα του κοροναϊού. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εργαστεί προκειμένου να επαναπατρίσει 30 πολίτες της που βρίσκονται τώρα στην Ουχάν.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας του Ομάν συνέστησε στους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Κίνα λόγω του ξεσπάσματος του κοροναϊού.

«Συνιστάται να μην ταξιδεύετε στην Κίνα αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας του Ιράν, Σαΐντ Ναμακί, κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Κίνα και πρόσθεσε πως η πρότασή του περιλαμβάνει επιβάτες που ταξιδεύουν σε θάλασσα, ξηρά και αέρα.

«Με επιστολή προς τον αντιπρόεδρο (Εσάγκ) Τζαχανγκιρί, κάλεσα την κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Κίνα, είτε έρχονται διά θαλάσσης, είτε από ξηρά ή αεροπορικώς. Επίσης τα λιμάνια του Ιράν είναι σε πλήρη εγρήγορση και έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον κοροναϊό», ανέφερε ο Ναμακί στο Twitter.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε πως ο Ναμακί κάλεσε επίσης στην επιστολή του την κυβέρνηση να αναστείλει όλες τις πτήσεις από την Κίνα στο Ιράν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊζί δήλωσε πως «τα τουριστικά ταξίδια από την Κίνα στο Ιράν απαγορεύονται και τα επιχειρηματικά ταξίδια περιορίζονται», μετέδωσε το ιρανικό φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Με τη βοήθεια του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, 70 Ιρανοί που είχαν την έδρα τους στην Ουχάν, στην Κίνα θα επιστρέψουν στο Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα», είπε ο Ραϊσί.

 

Στους 213 οι νεκροί στην Κίνα. Παγκόσμιος συναγερμός

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το Πεκίνο αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να επαναπατριστούν κάτοικοι της Ουχάν από το εξωτερικό

 Η κυβέρνηση της Κίνας θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να παραλάβουν κατοίκους της πόλης Ουχάν ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» αυτό, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Πεκίνο πήρε την απόφαση να παρέμβει στο ζήτημα εξαιτίας «των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι και ειδικά αυτοί της Ουχάν», της μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που μετατράπηκε σε επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χουά Τσουνγίνγκ.

Η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι έχουν πρακτικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές για να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

 

To Facebook αποσύρει παραπλανητικό υλικό σχετικά με την επιδημία

Η Facebook ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα αποσύρει παραπλανητικό υλικό σχετικά με τον κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε έκτακτη υγειονομική ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ότι θα αποσύρει περιεχόμενο για τον ιό «στο οποίο θα υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις τοπικές υγειονομικές αρχές», εξηγώντας ότι το περιεχόμενο αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook περί απαγόρευσης της παραπληροφόρησης που ενδέχεται να προκαλέσει «σωματικές βλάβες».

Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστα δραστική για το Facebook, καθώς τις περισσότερες φορές περιορίζει την ανάρτηση περιεχομένου που περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία επιβάλλοντας περιορισμούς στα αποτελέσματα αναζητήσεων και τις διαφημίσεις.

Η προσέγγιση αυτή του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει την οργή των επικριτών του ότι η Facebook έχει αποτύχει να περιορίσει την εξάπλωση ανακριβειών σε ιατρικά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.

 

ΠΗΓΗ – Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ, DailyMail

Νεκρός στους δρόμους της Ουχάν - O κοροναϊός έφτασε στη Βρετανία

Κοροναϊός 2019-nCoV - Κίνα

Μόνο χθες κατέληξαν 42 Κινέζοι με επιβεβαιωμένη νόσο από τον κοροναϊό φτάνοντας στους 213 νεκρούς και άνω των 10.000 τους νοσούντες.Τον γύρο του κόσμου κάνει μέσω των διεθνών πρακτορείων η εικόνα άνδρα που κείτεται νεκρός στην Γουχάν. Ο άνδρας, κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στο δρόμο.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.