Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα Κοροναϊού στην Κύπρο

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ιατρικές υπηρεσίες λόγω υποψίας ύπαρξης ύποπτου κρούσματος κοροναϊού στην Κύπρο

 

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ιατρικές υπηρεσίες λόγω υποψίας ύπαρξης ύποπτου κρούσματος κοροναϊού στην Κύπρο.

Το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού αφορά σε 22χρονο Κινέζο πολίτη, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Με την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις περιπτώσεις επιβατών που προέρχονται από την Κίνα, ο 22χρονος πέρασε από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζε υψηλό πυρετό.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες και ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο 22χρονος Κινέζος νοσηλεύεται στην απομόνωση σε ειδικά διαρρυθμισμένο δωμάτιο και θα παραμείνει εκεί μέχρι να καταστεί δυνατή η υποβολή του στις απαραίτητες εξειδικευμένες εξετάσεις αφού τα σχετικά αντιδραστήρια για την επιβεβαίωση κοροναϊού δεν έχουν ακόμα παραληφθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά βρίσκονται καθ’ οδόν προς το νησί.

 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για ύποπτο κρούσμα κορωναϊού στην Κύπρο

«Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι Κινέζος πολίτης που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωναϊού.

Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από την διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α.

Με σκοπό να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού τις επόμενες μέρες, ο ασθενής θα κρατηθεί για νοσηλεία. Τονίζεται ότι πρόκειται για ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο.

Το Υπουργείο Υγείας θα τηρεί ενήμερους τους πολίτες για οποιεσδήποτε εξελίξεις.»

 

ΠΗΓΗ

Ύποπτο κρούσμα Κοροναϊού στην Κύπρο

Κοροναϊός - Κύπρος

Σε συναγερμό λόγω υποψίας ύπαρξης ύποπτου κρούσματος κοροναϊού στην Κύπρο. Το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού αφορά σε 22χρονο Κινέζο πολίτη, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 252 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: