Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου υγείας.

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου υγείας.

Σοβαρά προβλήματα στην πρόσφατη προκήρυξη θέσεων γιατρών ΕΣΥ

Στα δικαιολογητικά που ζητούνται και συγκεκριμένα στην προϋπηρεσία απαιτούν πιστοποιητικά νοσοκομείων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που να φέρουν σφραγίδες:

  1. από τον διευθυντή κλινικής,
  2. τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και
  3. τον διοικητή ή το διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου όπου ο κάθε ιατρός δούλεψε.

Μέχρι σήμερα τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά σε όλα τα νοσοκομεία έφεραν μόνο τη σφραγίδα του διοικητικού διευθυντή. Αυτό ήταν αρκετό για να υποβληθούν σε όλες τις προκηρύξεις του παρελθόντος. Η απαίτηση της συγκεκριμένης προκήρυξης για τρείς υπογραφές αναγκάζει τους γιατρούς με προϋπηρεσία αρκετών ετών να ζητήσουν εκ νέου πιστοποιητικά από διάφορα νοσοκομεία που εργάστηκαν, αφού αυτά που τους είχαν χορηγηθεί δεν έχουν όλες τις υπογραφές.

Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και ταλαιπωρία (τηλέφωνα, ταξίδια κλπ).

Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Το γραφείο προσωπικού αρκετών Νοσοκομείων αρνούνται να εκδώσουν τέτοιου τύπου πιστοποιητικά και εκδίδουν τα πιστοποιητικά που έδιναν και στο παρελθόν, δηλαδή μόνο με τη σφραγίδα του διοικητικού διευθυντή. Υποστηρίζουν πως αυτό που ζητάει η νέα προκήρυξη είναι λάθος και προτρέπει να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι με το υπουργείο υγείας για να εκθέσουν το πρόβλημά τους.

Επιπλέον για άτομα που έχουν προϋπηρεσία στο εξωτερικό είναι αδιανόητο για τα γραφεία προσωπικού των ξένων νοσοκομείων να αντιληφθούν το αίτημα να δώσουν άμεσα νέα πιστοποιητικά με όλες αυτές τις υπογραφές.

Η απάντηση από νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας όπου εργάστηκε συνάδελφος ήταν ότι δεν πρόκειται να εκδώσουν κανένα πιστοποιητικό διαφορετικό από αυτό που ήδη έχει. Του ανέφεραν ότι τέτοια πιστοποιητικά εκδίδουν για γιατρούς σε όλον τον κόσμο και γίνονται δεκτά από όλες τις χώρες και δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει τέτοιες παράλογες απαιτήσεις.

Η προκήρυξη τρέχει και λήγει στις 28/2/2020.

Εκτός αυτού η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι υποψήφιοι καταθέτουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους παρουσιάζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα, τα οποία καθιστούν έως αδύνατο το ανέβασμα των δικαιολογητικών.

Η πολιτική ηγεσία που διαφήμισε ως πρωτοποριακό αυτό το εγχείρημα οφείλει ν΄ ασχοληθεί τόσο με τα τεχνικά προβλήματα της πλατφόρμας, αλλά και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση όσων τρέχουν για δεκάδες υπογραφές, επαναφέροντας την απαίτηση της μας υπογραφής και της διασταύρωσης από την υπηρεσία, όπου αυτό απαιτηθεί.

Ygeianet

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου υγείας.

Πρόβλημα με προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου υγείας.

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 399 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: