Εγκυμοσύνη και Κορωναϊός COVID-19 (Video)

Του Βασίλη Παπαδόπουλου, αναπλ. Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής

Βασίλης Παπαδόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής

Βασίλης Παπαδόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 18 περιστατικά εγκύων γυναικών που προσβλήθηκαν από τον κορωναϊό COVID-19 στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Σε καμία δεν διαπιστώθηκε κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο έμβρυο.

Εν τούτοις, ο αριθμός των περιστατικών είναι μικρός και δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις περιπτώσεις προσβολής νωρίτερα στην κύηση, ειδικά σε εγκύους που βρίσκονται στα αρχικά στάδια (1ο τρίμηνο) όπου γίνεται και η οργανογένεση. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε επιφυλακτικοί και ειδικά για στις περιπτώσεις εγκύων γυναικών να ακολουθούνται οι ανωτέρω κανόνες με μεγαλύτερη σχολαστικότητα.

Σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα νεογνά θα πρέπει να απομονώνονται. Επίσης θα πρέπει να γίνεται έγκαιρη απομόνωση των ύποπτων εγκύων γυναικών, να υπάρχει συστηματικός έλεγχος των λοιμώξεων με όλα τα πιθανά μέτρα, ο έλεγχος για πιθανή λοίμωξη ή συλλοίμωξη από τον κορωναϊό COVID-19, οξυγονοθεραπεία επί ενδείξεων, αποφυγή υπερπλήρωσης με υγρά, εμπειρική χρήση αντιβιοτικών λόγω του κινδύνου δευτερογενούς βακτηριακής λοίμωξης, παρακολούθηση του εμβρύου και ιατρική παρακολούθηση από ομάδα ειδικών.

Για περισσότερα στοιχεία ΕΔΩ

 

Παρακολουθήστε το video

 

 

ΠΗΓΗ

Εγκυμοσύνη και Κορωναϊός COVID-19 (Video)

Εγκυμοσύνη - Κορωναϊός COVID-19

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 18 περιστατικά εγκύων γυναικών που προσβλήθηκαν από τον COVID-19 στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Σε καμία δεν διαπιστώθηκε κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο έμβρυο.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 534 access attempts in the last 7 days.