Τρεις νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό Covid-19 – Νοσηλεύονται και εξετάζονται επαφές των δύο νέων θυμάτων

Νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο γιος και η νύφη του 90χρονου

Τρεις νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό - Νοσηλεύονται και εξετάζονται επαφές των δύο νέων θυμάτων

 

Την τελευταία του πνοή στο Γ.Ν. Ζακύνθου, άφησε ο 67χρονος που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Είναι το τρίτο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό Covid-19 καθώς, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας, 90 ετών, κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γ.Ν. Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού και αμέσως τον διασωλήνωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γ.Ν. Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους 2 νέους θανάτους από κορωνοϊό

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει για τους δύο νέους θανάτους από το κορωνοϊό SARS-CoV-2 ότι πρόκειται για: 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί, και για 67χρονο Έλληνα πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο Γ.Ν. Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Γ.Ν. Καστοριάς. Νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο γιος και η νύφη του 90χρονου που κατέληξε στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας

Ο 90χρονος από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα του κορωνοϊού Covid-19, κατέληξε χθες αργά την νύκτα. Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο γιος του και σε λίγο καλύτερη κατάσταση η νύφη του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο Γ.Ν. Καστοριάς στο ΤΕΠ. Στην συνέχεια έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας.

Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι έχουν συναντηθεί με τον 90χρονο. Του έγιναν αμέσως εξετάσεις και διαπιστώθηκε και αυτός ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό Covid-19.

Το μεσημέρι αναμένεται στο Γ.Ν. Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου. Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου. Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες σε μια συμβολική κίνηση ο πνευμονολόγος Ζήσης Τζηκαλάγιας άφησε για λίγο τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα στην Βουλή και επανήλθε στο Πνευμονολογικό ιατρείο του νοσοκομείου εξετάζοντας ασθενείς και δίδοντας οδηγίες στους πάσχοντες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «εξετάζεται η δυνατότητα οι νοσηλευτές και γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα και δεν έχουν νοσήσει, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας να επανέλθουν στα καθήκοντα τους στο νοσοκομείο». Επεσήμανε ακόμη ότι «τα 13 κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 που έχει η Καστοριά σε σχέση με τον πληθυσμό της είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να υπάρξει μια ξεχωριστή αντιμετώπιση στην περιοχή από την πολιτεία».

ΠΗΓΗ

Τρεις νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό Covid-19 - Νοσηλεύονται και εξετάζονται επαφές των δύο νέων θυμάτων

Covid-19 - 3 νεκροί

Τρεις οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό Covid-19 – Νοσηλεύονται και εξετάζονται επαφές των δύο νέων θυμάτων σε Ζάκυνθο και Πτολεμαΐδα

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 428 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: