Σωτήρης Τσιόδρας: 8.000 με 10.000 τα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στην Ελλάδα

71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στη χώρα, 695 συνολικά – 17 οι νεκροί

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας

Τι ανάφερε στην καθημερινή ενημέρωση ο καθηγητής

114 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 35 διασωληνωμένοι. Οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τα περισσότερα από αυτά στην Αττική.

Το 56% είναι άντρες, με τις ηλικίες από 18-64 ετών να αντιπροσωπεύουν το 75% των περιπτώσεων. Άνω των 65 ετών είναι το 21%.

Από τους 17 νεκρούς, οι 14 είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. 29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Όπως εκτίμησε ο καθηγητής αυτή την περίοδο υπάρχουν στην Ελλάδα 8.000 με 10.000 κρούσματα κορωνοϊού.

«Για κάθε συμπτωματικό, υπάρχει τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ή με ελαφρά συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Αν γίνει αυτό, η μετάδοση θα αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια», προειδοποίησε ο καθηγητής. «Μια τέτοια πανδημία δεν υποχωρεί από μόνη της. Δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε τα αυστηρά μέτρα, ή ένα υπερφορτωμένο σύστημα υγείας, που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το Σύστημα Υγείας της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ και των απλών κλινών για την νοσηλεία ασθενών με Covid 19, στα νοσοκομεία που έχουν ορισθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε ολόκληρη την χώρα και στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα που απέστειλε υλικό όσο και τους υπόλοιπους δωρητές

Κάλεσε τέλος τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

 

 

 

 

 

Αρχική Σελίδα

Τσιόδρας: 8.000 με 10.000 τα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στην Ελλάδα

Covid-19 - Ελλάδα

Τσιόδρας: 8.000 με 10.000 τα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στην Ελλάδα. 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, 695 συνολικά – 17 οι νεκροί

Sending
User Review
0 (0 votes)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 126 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: