Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός σε νοσοκομείο της Ν. Υόρκης: Εικόνες πανικού και απόγνωσης

«Είναι πόλεμος, παίρνουν με φορτηγά τους νεκρούς»

«Είναι πόλεμος, παίρνουν με φορτηγά τους νεκρούς»

«Είναι πόλεμος, παίρνουν με φορτηγά τους νεκρούς»

Ως μια «κόλαση» περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αμερικής ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, Σωτήρης Κασαπίδης, που εργάζεται εκεί. Μιλώντας στο MEGA ο Έλληνας γιατρός είπε ότι ζουν καθημερινά μια κόλαση με νέα κρούσματα κάθε ηλικίας, από 30 έως και ηλικιωμένους να φθάνουν συνεχώς στα νοσοκομεία. Έξω από τα νοσοκομεία βρίσκονται φορτηγά για να παραλάβουν ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν από τον κορονοϊό και πέθαναν στο νοσοκομείο.

«Είναι πόλεμος, είναι κάτι το απίστευτο. Δεν έχω δει αρρώστια τέτοια στη ζωή μου. Ασθενείς έρχονται, χειροτερεύουν και πεθαίνουν. Είναι κάτι από την τηλεόραση και από το θέατρο. Φορτηγά έρχονται και παίρνουν τους νεκρούς«, είπε σοκαρισμένος.

Εικόνες απόγνωσης

Ο κ. Κασαπίδης, περιέγραψε εικόνες πανικού και απόγνωσης στη Νέα Υόρκη, που μετρά εκατοντάδες νεκρούς και η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει, παρά το γεγονός ότι έχει επιστρατευτεί ακόμη και πλωτό νοσοκομείο: Οι ασθενείς για να εξεταστούν από νοσοκομείο θα πρέπει να εμφανίζουν βήχα και πυρετό, αλλά και μειωμένο οξυγόνο. Συχνά εμφανίζουν επιβάρυνση της υγείας τους. «Πολλοί ζουν με την αρρώστια, αλλά οι πιο πολλοί πεθαίνουν, κάτι που είναι απίστευτο. Πάνε στα μηχανήματα για να τους βοηθήσουν να αναπνέουν. Τα νεφρά δεν δουλεύουν. Τους βάζουμε σε αιμοκάθαρση και στα μηχανήματα για τους πνεύμονες και τότε οι πιθανότητες να πεθάνουν είναι μεγάλες«.

«Πεθαίνουν μόνοι τους»

«Οι ασθενείς πεθαίνουν μακριά από τους συγγενείς τους» ανέφερε, καθώς δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στα νοσοκομεία των ασθενών με κορονοϊό.

«Το πρόβλημα που έχουμε είναι το εξής: όλοι οι ασθενείς που έρχονται εδώ πεθαίνουν μοναχοί τους. Δεν αφήνουμε την οικογένεια να έρθει να τους δει. Δεν υπάρχει κανείς να τους βαστήξει το χέρι. Δεν υπάρχει παπάς να έρθει να τους ευλογήσει. Είναι κόλαση. Τους βλέπεις από το γυαλί έξω και περιμένεις. Είναι να κλαις κάθε βράδυ. Είμαι γιατρός, αυτή είναι η ζωή μου. Αυτό το ρόλο παίζω. Έχω δει συναδέλφους να λυγίζουν. Κλάματα κάθε μέρα. Είναι τρέλα, είναι κάτι το απίστευτο. Εύχομαι η Ελλάδα να μην το ζήσει αυτό. Χειροτερεύει και χειροτερεύει» είπε και συμπλήρωσε: «Νέοι, γέροι, με προβλήματα και δίχως. Το μόνο που έχουμε δει είναι ότι οι μεγάλοι άντρες, πάνω από 50, και αυτοί που καπνίζουν και είναι μεγάλοι σε ηλικία και έχουν κιλά, είναι πιο εύκολο να πεθάνουν. Πεθαίνουν από πνεύμονες και από τα νεφρά. Οι πνεύμονες γεμίζουν με υγρό, τα νεφρά χειροτερεύουν σε τέσσερις ημέρες, και μετά τους βάζουμε για αιμοκάθαρση. Έχουμε και νεαρούς που είναι άρρωστοι».

Σημειώνεται ότι η Νέα Υόρκη μετρά περίπου 1.500 νεκρούς και 50.000 κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλο μέρος στον πλανήτη.

 

 

 

Αρχική Σελίδα

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 251 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: