Αυστραλία: σημαντικά αποτελέσματα για τη θεραπεία του κορωνοϊού με γνωστό αντιπαρασιτικό φάρμακο

Από μελέτη με το γνωστό αντιπαρασιτικό φάρμακο Ivermectin 

Αυστραλία: σημαντικά αποτελέσματα για τη θεραπεία του κορωνοϊού με γνωστό αντιπαρασιτικό φάρμακο

Αυστραλία: σημαντικά αποτελέσματα για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Μια συνεργατική μελέτη που διεξήχθη από το ινστιτούτο Biomedicine Discovery (BDI) του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και το Ινστιτούτο Λοίμωξης και Ανοσοποίησης του Peter Doherty έδειξε ότι ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο σκοτώνει τον νέο κορωνοϊό εντός 48 ωρών.

Ο ερευνητής του ινστιτούτου Biomedicine Discovery, Kylie Wagstaff, δήλωσε ότι οι έρευνες έδειξαν ότι το φάρμακο Ivermectin σταμάτησε τον ιό SARS-CoV-2 να αναπτύσσεται σε κυτταροκαλλιέργεια εντός 48 ωρών.

«Βρήκαμε ότι ακόμη και μια απλή δόση θα μπορούσε ουσιαστικά να αφαιρέσει όλα τα ιικά RNA σε 48 ώρες και ότι ακόμη και σε 24 ώρες υπήρξε μια πραγματικά σημαντική μείωση σε αυτά», δήλωσε ο Δρ Wagstaff. Το Ivermectin είναι ένα εγκεκριμένο από τον FDA αντιπαρασιτικό φάρμακο, που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό in vitro έναντι μεγάλου φάσματος ιών, συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV, Dengue, Influenza και Zika.

Ο Δρ Wagstaff προειδοποιεί ωστόσο, ότι οι δοκιμές που διεξήχθησαν στη μελέτη ήταν in vitro και ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν και σε ανθρώπους.

«Το Ivermectin χρησιμοποιείται ευρέως και θεωρείται ασφαλές φάρμακο. Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξουμε εάν η δόση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον άνθρωπο θα είναι αποτελεσματική», δήλωσε ο Δρ Wagstaff.

«Παρόλο που ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί το Ivermectin στον ιό δεν είναι γνωστός, είναι πιθανό, με βάση τη δράση του σε άλλους ιούς, να βάζει φρένο στην ικανότητα που έχει να σταματάει τα κύτταρα-ξενιστές από το να τον εξοντώσουν», πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ

Αρχική Σελίδα

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 351 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: