ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ- ΜΕΤΩΠΟ ΠΙΣ: Θέσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ

 

 

ΜΕΤΩΠΟ ΠΙΣ  –  ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας υγείας εν μέσω πανδημίας αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα. Σε παγκόσμιο επίπεδο όλα τα υγειονομικά συστήματα δοκιμάζονται και όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα Δημόσια Συστήματα Υγείας των Κρατών τους. Όλοι αποδίδουν τα εύσημα στους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες και υπόσχονται ενίσχυση του ΕΣΥ και της ΠΦΥ.

Όλοι; Όχι ακριβώς όλοι, αλλά κάποιοι που μέχρι πριν λίγο καιρό απαξίωναν το δημόσιο σύστημα υγείας με ανάλογους χαρακτηρισμούς για το προσωπικό του και ζητούσαν την ιδιωτικοποίηση του, τώρα έχουν επιλέξει την οπισθοφυλακή δια της σιωπής. Για να επανέλθουν όταν περάσει η μπόρα. Τους περιμένουμε να μιλήσουν σήμερα.

Για να τους απαντήσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των Γιατρών και των Υγειονομικών που εργάζονται στο ΕΣΥ, έχει συγκεκριμένα αιτήματα και προτεραιότητες, τις οποίες μπορούμε να συνοψίσουμε στα παρακάτω έξι σημεία:

Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Οι 940 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ πρέπει να εξεταστούν ταχύτατα από τα Συμβούλια Κρίσης ώστε να προχωρήσει η πρόσληψη όσων επιλεγούν.

Πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με τα υλικά Υγιεινής και τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό

Ταυτόχρονα πρέπει να διεκπεραιωθούν οι 1350 θέσεις υγειονομικών του 2019 και 2500 του 2020 που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και που έχουν παγώσει από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων 2.000 Επικουρικού Προσωπικού που, ενώ έχουν ανακοινωθεί, δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία πού και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία. Να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση με ΝΕΕΣ 2.000 προσλήψεις Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, από τους υπάρχοντες Πίνακες Κατάταξης.

Αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρέπει να ανοίξουν όλα τα Δημόσια Κρεβάτια που είναι κλειστά και να στελεχωθούν με το αναγκαίο Μόνιμο Προσωπικό. Να προχωρήσει η επίταξη από τώρα, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες εντατικής θεραπείας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητά του εθνικού συστήματος. Και φυσικά, η επίταξη λόγω της κρίσης δε μπορεί να μεταφράζεται σε διπλασιασμό της αποζημίωσης (σε 1600€ από 800€) στις ιδιωτικές κλινικές

Ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ.

Άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους. Όλες οι χώρες που έχουν αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, το επέτυχαν μέσα από μαζικά τεστ, όταν στην Ελλάδα συμπολίτες μας με συμπτώματα δεν έχουν πρόσβαση σε τεστ εάν δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Συμμετέχουμε στις αυριανές δράσεις που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ενώσεις Γιατρών σε κάθε δημόσια δομή υγείας για την ανάδειξη των παραπάνω αιτημάτων στα οποία ο κυβερνητικός μηχανισμός προσπαθεί να βάλει φίμωτρο.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ
ΜΕΤΩΠΟ ΠΙΣ

 

 

Αρχική Σελίδα

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 521 access attempts in the last 7 days.