Κορωνοϊός: Δύο φορές πιο μεταδοτικός από όσο πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες!

Σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων!

Δύο φορές πιο μεταδοτικός απ΄ ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες μπορεί να είναι ο Covid- 19, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησαν Αμερικανοί επιστήμονες στην κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού.

Οι επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos μελέτησαν στοιχεία ασθενών στην κινεζική πόλη και κατέληξαν σε δύο συμπεράσματα:

  • Πρώτον, ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί από έναν ασθενή σε 5,7 ανθρώπους αν και μέχρι τώρα οι ειδικοί πίστευαν ότι ένας φορέας θα μπορούσε να κολλήσει τον ιό σε 2,2 έως 2,7 ανθρώπους.
  • Δεύτερον, η μελέτη διαπίστωσε ότι, το 82% του πληθυσμού θα πρέπει να αναπτύξει ανοσία στον Covid- 19 για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Όπως αναφέρει η βρετανική «Daily Mail», το γεγονός ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μεταδοθεί δύο φορές πιο γρήγορα από ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι ερευνητές αλλάζει τα δεδομένα σε ότι αφορά την εξάπλωσή του.

Επιπλέον, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι το διάστημα που μεσολαβεί για να μολυνθούν δύο άτομα είναι από έξι έως επτά ημέρες, τελικά όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι είναι από 2,3 έως 3,3 ημέρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η περίοδος επώασης του ιού– δηλαδή ο χρόνος που μεσολαβεί από την ώρα που ένα άτομο εκτεθεί για πρώτη φορά στον ιό έως ότου αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα- είναι 4, 2 ημέρες, ένα 24ωρο λιγότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών.

 

ΠΗΓΗ

Αρχική Σελίδα

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 950 access attempts in the last 7 days.