«Φίμωση» καταγγέλλει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – Αντιδρά η Διοίκηση

Έντονη η αντίδραση του διοικητή του ΠΓΝ Ιωαννίνων Β. Τσίκαρη

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Tην έντονη αντίδραση του διοικητή του ΠΓΝ Ιωαννίνων Β. Τσίκαρης συναντάει η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύονται οι δηλώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αναφοράς που επεκτείνεται και στα υπόλοιπα της χώρας.

«Σας γνωρίζουμε ότι για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ (είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό, είτε τηλεοπτικό) θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη αίτηση προς την ΥΠΕ και το ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και αντίστοιχη γραπτή άδεια» ήταν το λακωνικό περιεχόμενο εγγράφου της 6η ΥΠε προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με το οποίο επιχειρείται να ελεγχθεί η ενημέρωση που παρέχει το Νοσοκομείο προς το κοινό.

Ο διοικητής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝ Ιωαννίνων) στην επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη, κάνει λόγο για ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργήσει στη φίμωση κανενός.

Σε αυστηρό τόνο ήταν η απάντηση της Διοίκησης του ΠΓΝ Ιωαννίνων, με το Διοικητή Β. Τσίκαρη να αναφέρει στο έγγραφο που απέστειλε:

«δεν προτίθεμαι να συνεργήσω στη φίμωση κανενός και πολύ περισσότερο να συμβάλω στη ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών, που κατά την άποψή μου επιχειρείται με την εν λόγω εντολή σας…. Το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα της οποιασδήποτε σκοπιμότητας…».

H Επιστημονική Επιτροπή Λοιμώξεων του συγκεκριμένου Νοσοκομείου έχει καθιερώσει την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών και σε Δελτίο Τύπου που αποστέλλει απαντάει σε κρίσιμα ερωτήματα.

Η πρωτοφανής απόφαση της 6η ΥΠε εκτός από τη διοίκηση του ΠΓΝ Ιωαννίνων και τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προσβάλλει επίσης το τεράστιο ιατρονοσηλευτικό και επιστημονικό έργο που διεξάγεται στο ΠΓΝ Ιωαννίνων.

Παράλληλα, η απόφαση της 6η ΥΠε είναι και εντελώς ακατανόητη: Σε μια εποχή που τα fake news κάνουν …πάρτι, το να αποκλείεις ουσιαστικά τη θεσμική ενημέρωση, το μόνο που κάνει είναι να δίνει έδαφος στα fake news να …ανθίσουν!

Η πρωτοβουλία της αυτή την οποία τώρα επιχειρεί να φιμώσει η 6η ΥΠε έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες που διψούν για έγκριτες επιστημονικές απαντήσεις στην εποχή των fake news.

Μάλιστα σε πρόσφατο ενημερωτικό Δελτίο η συγκεκριμένη Επιτροπή είχε προηγηθεί και επιστημονικής μελέτης των ΗΠΑ και ανέφερε ότι πέρα από τις επιφάνειες σταγονίδια του κορωνοϊού αιωρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα.

Αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία έρχεται τώρα να «φρενάρει» η 6η ΥΠε.

Η πρωτοφανής και ακατανόητη απόφαση της 6ης ΥΠε

Η πρωτοφανής και ακατανόητη απόφαση της 6ης ΥΠε

 

Σε αυστηρό τόνο ήταν η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, με το Διοικητή Β. Τσίκαρη

Σε αυστηρό τόνο ήταν η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, με το Διοικητή Β. Τσίκαρη

 
 
ΠΗΓΕΣ

Αρχική Σελίδα

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 211 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: