Κώστας Κάππας: 5G και Κορωνοϊός

Ας μην αφήσουμε να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν, δεν συναισθάνονται και δεν αξίζουν…

 Κώστας Κάππας: 5G και Κορωνοϊός

Τo 5G ξέρανε πάρκα, σκότωσε πουλιά, προκάλεσε αυτοκτονίες, ήταν αναμενόμενο λοιπόν να προκαλέσει (ή έστω να επιταχύνει την εξάπλωση) και την πανδημία του Covid-19!

Ήδη, πολλοί και σοβαροί δημοσιογράφοι απάντησαν με υπομονή και διεξοδικά σε δεκάδες αιτιάσεις, από εξωφρενικές έως κλασσικά συνωμοσιολογικές:

 • Δεν ήταν η Wuhan η πρώτη πόλη στον κόσμο όπου δοκιμάστηκε το δίκτυο 5G και οι επιπτώσεις του στην υγεία.
 • Στην Ν. Κορέα εγκαταστάθηκε αρχικά το δίκτυο 5G όπου σημειώθηκαν έως την 9η Απριλίου, 10.427 περιστατικά κορωνοϊού με 204 θανάτους (θνητότητα χαμηλότερη από 2%). 
 • Το δίκτυο 5G δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη στο Ιράν, οπότε δεν είναι υπεύθυνο για την διασπορά του ιού. 
 • Η θνητότητα του κορωνοϊού στις ιταλικές πόλεις με ανεπτυγμένο δίκτυο 5G, δεν ήταν η μεγίστη, αντίθετα, κυμαινόταν από 2% έως 10%, όπως ακριβώς και στις περιοχές με ανύπαρκτη ανάπτυξη του 5G. 
 • Οι τακτικές προσομοιώσεις και ασκήσεις πανδημιών, πυρκαγιών, σεισμών και άλλων καταστροφών δεν είναι συνωμοσίες, είναι υποχρέωση των Κρατών και των Οργανισμών και στατιστικά, πολλές θα συμπέσουν χρονικά πριν από πραγματικά συμβάντα (Johns Hopkins Institute – “άσκηση πανδημίας” – Οκτώβριος 2019, πανδημία Covid-19 – Φεβρουάριος 2020).  
 • Κανένα διαπιστευμένο εργαστήριο στον κόσμο και καμμία μελέτη δεν ισχυρίζεται ότι ο ιός “γεννήθηκε” τεχνητά σε πάγκο εργαστηρίου.

Σε αυτό το κάδρο όμως, θα πρέπει να ενταχθούν 3 επιπλέον στοιχεία:

α) Η σοβαρή δημοσιογραφία αγγίζει πολύ περιορισμένο τμήμα του πληθυσμού. Το υπόλοιπο εκτίθεται στην τρομολαγνεία η οποία πουλά πολύ περισσότερο από την νηφαλιότητα και ταυτόχρονα είναι πιο “ερεθιστική”.

β) Στα ως άνω, προστίθεται σε τεράστιες ποσότητες, έστω και ασύνδετα, όλη η παραφιλολογία για επικείμενους πολέμους, προφητείες του Παϊσίου, αντι-εμβολιασμός, θανατηφόρα νανοσωματίδια, ρατσιστικές ξαναζεσταμένες θεωρίες (Μυστικά της Σιών, μυστηριώδεις παγκόσμιες, υπερεξουσίες), εξωγήινοι, Τιμωρός Θεός για τις αμαρτίες μας, αστρολόγοι και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

γ) Η άγνοια και η τεχνοφοβία για το 5G και ο λογικός πρωτόγονος φόβος για την ζωή του ατόμου από τον κορωνοϊού  βρίσκει ένα κατάλληλο, εκπληκτικό και φιλόξενο υπόβαθρο, στην άγνοια (στοιχείο α) και στην συνωμοσιολογία (στοιχείο β), για να περάσει το επικοινωνιακό μήνυμα ότι “5G και Κορωνοϊός είναι αιτία και αποτέλεσμα αντίστοιχα”.

Σε ότι αφορά στο ψευδοεπιστημονικό τμήμα του project, παρ’ όλες τις δεκάδες εκδοχές και αιτιάσεις, ο πυρήνας της “θεωρίας” είναι κοινός:

1η Υπόθεση. Η ακτινοβολία 5G είναι τεράστιας ενέργειας, πρωτόγνωρη για τον ανθρώπινο οργανισμό, διεισδύει βαθιά στους ιστούς, είναι καρκινογόνα. Απόδειξη της σχέσης ηλεκτρομαγνητικά κύματα – πρόκληση επιδημίας ιού είναι η πανδημία της ισπανικής γρίππης του 1918, η οποία σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. 

Συνέπεσε με την αλματώδη πρόοδο της ραδιοφωνίας και την εξάπλωση των ραδιοφωνικών κυμάτων.

2η Υπόθεση. Οι ιοί, είναι βασικά ενδογενείς στο κύτταρο. Δεν είναι “εξωτερικοί εχθροί”. “Οι ιοί είναι απεκκρίσεις ενός τοξικού κυττάρου”, με άλλα λόγια ένα δηλητηριασμένο κύτταρο εκρήγνυται και “μερικά από τα θραύσματά του είναι κομμάτια DNA ή RNA με μερικές πρωτεΐνες και καλούνται ιοί” (σύμφωνα με τον Thomas Cowan σε ομιλία στο “Health And Human Rights Summit” στην Tucson, Arizona 12 Μαρτίου 2020, αλλά και εκατοντάδες άλλους τρομολάγνους οι οποίοι τον αντέγραψαν).

Η κατασκευή αυτών των υποθέσεων, με τα συγκεκριμένα ψευδή στοιχεία, δεν είναι τυχαία. Θέλει να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “η εξαιρετικά ισχυρή και διεισδυτική 5G ακτινοβολία εισχωρεί σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού, τα δηλητηριάζει και αυτά, τοξικά και ημιθανή πλέον, για να εξαγνιστούν, απεκκρίνουν υπολείμματα, τα οποία εμείς ονομάζουμε ιούς ” (σε μερικές πιο “light” εκδόσεις της θεωρίας αυτής, οι ιοί δυναμώνουν με την επίδραση της ακτινοβολίας 5G, πολλαπλασιάζονται και κυριεύουν ολόκληρο τον οργανισμό).

Λόγω των πολλών κεραιών οι οποίες απαιτούνται για την πλήρη κάλυψη του παγκόσμιου πληθυσμού από το δίκτυο 5G, ομογενοποιείται και θεμελιώνεται η θεωρία:

“Η ακτινοβολία των δικτύων 4G και κυρίως του 5G, που είναι πολλαπλές φορές μεγαλύτερη, αποδιοργανώνουν και υποβαθμίζουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, σε σημείο να δημιουργούν το “σύνδρομο 5G” (χρόνια και χωρίς συμπτώματα σταδιακή κατάρρευση του ανοσοποιητικού) και της “γρίππης 5G” (οξεία φάση με συμπτώματα πνευμονίας)”…

Τα σκόπιμα λάθη των θεωριών αυτών και οι επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις

Για την υπόθεση (1):

 • Υψηλή συχνότητα (στις μη-ιοντίζουσες ακτινοβολίες) δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση υψηλή έκθεση. Εάν ήταν έτσι, η θερμική υπέρυθρη ακτινοβολία η οποία εκπέμπεται από το ανθρώπινο σώμα και της οποίας η συχνότητα είναι από 4000 έως και 13.000 φορές υψηλότερη της ακτινοβολίας 5G, θα σκότωνε τον οποιονδήποτε καθόταν δίπλα μας και εμάς τους ίδιους.
 • Η έκθεση είναι πολύ χαμηλότερη και παραμένει εκατοντάδες έως και χιλιάδες φορές κάτω από τα διεθνή και εθνικά όρια.
 • Εκτιθέμεθα ακτινικά στο 5G, πολύ λιγότερο από ότι στις προηγούμενες γενιές 2G, 3G, 4G.
 • Στις νέες συχνότητες 5G, όσο ποσόν ακτινοβολίας δεν ανακλάται, απορροφάται επιφανειακά και δεν εισέρχεται σε βάθος.
 • Δεν είναι πρωτόγνωρες οι συχνότητες 5G για τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεκαετίες χρησιμοποιούμε τις συχνότητες 5G σε εκατομμύρια ασθενείς για ανακούφιση πόνων σε μαλακούς ιστούς και στα οστά.
 • Στους ασθενείς αυτούς δεν σημειώθηκαν παρενέργειες, δεν εμφάνισε κανείς καρκίνο.
 • Γενικότερα, δεν πιστοποιήθηκε ποτέ επιστημονικά, βιολογικά και ιατρικά, συγκεκριμένος μηχανισμός πρόκλησης καρκίνου λόγω έκθεσης σε μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία.
 • Σε ότι αφορά στον ισχυρισμό ότι τα ραδιοφωνικά κύματα προκάλεσαν την πανδημία ισπανικής γρίππης του 1918, σημειώνεται ότι ο πρώτος επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός στον κόσμο άρχισε να εκπέμπει την 1η Δεκεμβρίου 1919 (Marconi station XWA, Montreal, Canada). Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας…

Για την υπόθεση (2):

 • Ο (οποιοσδήποτε) ιός είναι γενετικό υλικό (RNA ή DNA) μέσα σε ένα προστατευτικό κάλυμμα πρωτεϊνικής φύσης (το καψίδιο).
 • Ορισμένοι ιοί γύρω από το καψίδιο διαθέτουν μία επιπλέον μεμβράνη λιποπρωτεϊνικής φύσεως (το περίβλημα το οποίο ονομάζεται έλυτρο ή φάκελος). 
 • Ο ιός είναι αυτόνομος και δεν σχηματίζεται μόλις “δηλητηριαστεί” το κύτταρο. Η ψευδοθεωρία αυτή δεν εμφανίζεται σε κανένα επιστημονικό άρθρο και δεν αποδεικνύεται σε κανένα πείραμα.
 • Ο ιός είναι  παθογόνος παράγοντας, ο οποίος δρα μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού. Κατά τη μόλυνση ο ιός εισάγει στο κύτταρο το γενετικό του υλικό, το οποίο σε ορισμένους ιούς συνοδεύεται από πρωτεΐνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιτύπωσή του.
 • Για να πολλαπλασιαστεί χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς (αντιγραφής, μεταγραφής και μετάφρασης) του ίδιου του κυττάρου – ξενιστή, όπως και τα περισσότερα ένζυμα τα οποία χρειάζεται για την επιβίωση του. 
 • Είναι αυθαίρετο και δεν υποστηρίζεται από καμία θεωρία, μελέτη ή πείραμα, ότι ο ιός ενδυναμώνεται (τι σημαίνει αυτό;) ή πολλαπλασιάζεται ή τρέφεται από την ακτινοβολία.
 • Προφανώς και δεν υπάρχει επιβεβαίωση των αυθαίρετων αυτών θεωριών από άλλες ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, οι οποίες ξεκινώντας από τις ίδιες αρχικές συνθήκες να κατέληξαν στα ίδια αποτελέσματα.

Είναι ανώφελο και σπατάλη χρόνου από τους πολίτες και από τους επιστήμονες να αναλώνονται σε θεωρίες (οι πρώτοι υιοθετώντας τις και οι δεύτεροι ανατρέποντάς τις),  οι οποίες κατασκευάζονται από ανθρώπους χωρίς γνώσεις, χωρίς παιδεία και συνήθως κακόβουλα, για την αυτοπροβολή τους, για την τεχνητή επιβεβαίωση της κοσμοθεωρίας τους, είτε για την πρόκληση πανικού.

Σπατάλη ενέργειας είναι η ενασχόληση με το αξίωμα ότι “Πραγματικός Θεός είναι το κόκκινο λυχνάρι το οποίοι περιστρέφεται γύρω από το κεντρικό άστρο του Γαλαξία της Ανδρομέδας και καθοδηγεί από εκεί τον κόσμο μας”.

Εξ’ίσου σπατάλη ενέργειας είναι η διάψευση της “ατάκας” ενός επιστημονικά άσχετου με το θέμα μεν, αλλά καλά δικτυωμένου στα ΜΜΕ τρομολάγνου, του Thomas Cowan (ηγέτης αντι-εμβολιαστικού κινήματος για τα παιδιά, διαγραμμένος από τον ιατρικό σύλλογο της Καλιφόρνιας γιατί μεταξύ πολλών άλλων έδωσε μη- εγκεκριμένο φάρμακο σε ασθενή με καρκίνο του μαστού, την οποία δεν είχε εξετάσει ποτέ και η οποία απεβίωσε) ο οποίος ισχυρίζεται ότι “Ta radars και η τεχνολογία 4G και 5G έχουν δημιουργήσει γύρω από την Γη ένα τεράστιο ηλεκτρομαγνητικό χωνί, το οποίο ενσωματώνει τα κοσμικά πεδία Ηλίου, Γης, Δία, κ.α.) και τα διοχετεύει στα ζωντανά όντα της Γης. Σήμερα καλώντας τηλεφωνικά από την Κορέα, την Ν. Αφρική μεταδίδετε μαζί με την φωνή σας και τον κορωνοϊό”…

Ας μην αφήσουμε να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν, δεν συναισθάνονται και δεν αξίζουν…

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας

ΠΗΓΗ

 

 

Ο Κώστας Κάππας είναι καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΟ Κώστας Κάππας είναι καθηγητής Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

 

Αρχική Σελίδα

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 379 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: