Εφιαλτική πρόβλεψη από ΗΠΑ – Ένα δεύτερο κύμα του ιού μπορεί να είναι ακόμα χειρότερο

Ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ μπορεί να είναι χειρότερο από το πρώτο

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για τις ΗΠΑ - Ένα δεύτερο κύμα του ιού μπορεί να είναι ακόμα χειρότερο

Ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ μπορεί να είναι χειρότερο από το πρώτο, καθώς θα συνέπιπτε με την έναρξη της μετάδοσης της εποχικής γρίπης, προειδοποίησε ένας υψηλόβαθμος υπεύθυνος των αμερικανικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ, κάλεσε τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν και να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

“Υπάρχει μια πιθανότητα η επίθεση του ιού στη χώρα μας τον ερχόμενο χειμώνα να είναι στην πραγματικότητα ακόμη πιο δύσκολη από αυτό που ζούμε”, δήλωσε ο Ρέντφιλντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post.

“Θα έχουμε την επιδημία της γρίπης και την επιδημία του κορονοϊού ταυτοχρόνως”, προειδοποίησε.

Οι ΗΠΑ είναι η χειρότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο από την Covid-19. Το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ανακοίνωσε ότι ως χθες Τρίτη είχε καταμετρήσει 44.845 θανάτους στη χώρα και περισσότερα από 820.000 κρούσματα.

Ο Ρέντφιλντ επισήμανε ότι η επιδημία του SARS-CoV-2 έπληξε τις ΗΠΑ στο τέλος της περιόδου της εποχικής γρίπης, η οποία δοκιμάζει κάθε χρόνο το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Αν οι δύο ασθένειες κορυφώνονταν την ίδια στιγμή “αυτό θα ήταν πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά δύσκολο”, υπογράμμισε.

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης πριν από τον ερχόμενο χειμώνα “μπορεί να αφήσει ελεύθερη μία κλίνη νοσοκομείου για τη μητέρα σας ή τη γιαγιά σας αν προσβληθεί από τον κορονοϊό”, κατέληξε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Αρχική Σελίδα

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 230 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: